Sākas ekspedīcija «Mana jūra» no Nidas līdz Ainažiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien sāksies kampaņa «Mana jūra», kuras laikā ekspedīcija dosies ceļā no Nidas līdz Ainažiem, lai aktualizētu jūras piesārņojošo atkritumu problemātiku, zināja Vides izglītības fondā. Kampaņa «Mana jūra» notiek kopš 2012.gada ar mērķi aktualizēt jūras piesārņojošo atkritumu problemātiku un vērst uzmanību uz plašāku piekrastes vides aizsardzības jautājumu loku.

Kampaņas atpazīstamākā iniciatīva ir zaļā ekspedīcija «Mana jūra», kurā katru vasaru tiek mērots vairāk nekā 500 kilometrus garš ceļš gar Latvijas jūras piekrasti. Ekspedīcijas laikā tiek veikts jūras piesārņojošo atkritumu monitorings un citas izpētes, dalībniekiem ir iespēja iepazīt Latvijas piekrastes dabas daudzveidību, kā arī uzzināt vairāk par vides problēmām tiekoties ar vides ekspertiem un aktīvistiem kopīgās nodarbībās vai lekcijās.

Jau ziņots, ka šogad Vides izglītības fonda kampaņa «Mana jūra» par labāko ilgtspējīgo projektu vides un enerģētikas jomā saņēmusi starptautisko «Energy Globe» nacionālo balvu.

Šogad balvai tika pieteikti vairāk nekā 2000 pretendenti no 178 valstīm, kurus izvērtēja «Energy Globe» ekspertu komisija un izvēlējās nacionālo valstu uzvarētājus. Kā labākā Latvijas iniciatīva, kas piedāvā ilgtspējīgus risinājumus, pievērš sabiedrības uzmanību un rada augsni paradumu maiņai, ir atzīta kampaņa «Mana jūra».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu