Parīzē uz pasta ēkas jumta audzē dārzeņus un vistas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Parīzes centrā kādas pasta nodaļas šķirošanas centra jumts pārvērsts par saimniecību, kurā darbinieki var iekopt dārziņus, kā arī audzēt vistu pulciņu, ziņo aģentūra «Reuters». Uz 900 kvadrātmetru lielā jumta ar lauku darbiem nodarbojas apmēram 30 pasta darbinieki.

Dabai draudzīgajā projektā iesaistījušies arī citu pasta nodaļu darbinieki. Idejas autori uzskata, ka rūpēšanās par dobēm un dzīvniekiem palīdzot parīziešiem nezaudēt saikni ar dabu mūsdienu pasaulē, kas kļūst arvien vairāk datorizēta.

«Mēs nemaz nerunājam par darbu,» par darbošanos jumta saimniecībā stāsta Francijas Pasta projektu vadītāja Sofija Jankovska.

«Nedēļas nogalē, kad sanākam kopā, visi strādājam viena mērķa vārdā,» viņa stāsta. «Piemēram, uzceļam vistu sprostu. Tas ir jēgpilni un liek justies labi.»

Saimniecība uz pasta ēkas jumta ir viens no 33 projektiem, ar kuru palīdzību Parīzes pašvaldība cenšas pilsētā attīstīt urbāno lauksaimniecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu