Ūdens no krāna – dzert vai nedzert?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Redzot, cik bieži pircēji no pārtikas veikaliem nāk, nesot smagās piecu litru ūdens pudeles, TVNET vēlas izzināt patiesību, vai tiešām ūdens no krāna ir bīstams veselībai, lai tu vari saprast, vai šīs pūles un nauda ir tā vērta? Atbildi meklējām pie uztura speciālistes Ksenijas Andrijanovas.

Uztura speciāliste ne piekrīt, ne noliedz šo apgalvojumu, jo ir svarīgi, par kurā valstī iegūto krāna ūdeni ir runa. Ir valstis, kurās ceļojumos nekādā gadījumā nevajadzētu lietot ūdeni no krāna, piemēram, Ēģiptē. Bet, ja runā par Latviju, ir veiktas analīzes, kas parāda, ka ūdens mums ir izcilas kvalitātes un mēs varam dzert ūdeni no krāna, par tā drošumu neraizējoties. Ksenija Andrijanova gan akcentē, ka vairākiem cilvēkiem ir psiholoģiski grūti uzturā lietot krāna ūdeni, jo viņiem šķiet, ka šis ūdens ir netīrs vai tam ir dīvaina piegarša, bet tas ir izvēles jautājums, bet fakts ir tāds, ka ūdeni no krāna var dzert droši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu