LU Botāniskajā dārzā notiks «Rudens ražas svētki»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Šodien no plkst.11 līdz 16 Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā notiks «Rudens ražas svētki», informēja augstskolā.

Pasākumā būs iespēja iegādāties vietējo amatnieku un pārtikas ražotāju produkciju. Tirgotāji piedāvās gan pamieloties uz vietas pasākuma laikā, gan sagādāt cienastu mājiniekiem, gan arī papildināt savu mājokli un garderobi ar Latvijā ražotiem amatnieku darinājumiem.

Sagatavoties ziemai un aizdomāties par veselīgu dzīvesveidu aicinās lekcijas par rudenī aktuālām tēmām. Lekcijas notiks LU Botāniskā dārza šķūnī. LU Botāniskā dārza telpaugu kopšanas speciāliste Ingūna Gudrupa ar interaktīvo lekciju «Telpaugu kopšana rudenī un ziemā» sniegs ieskatu ziemas dārzniecībā. Viena no «Vegan Fest» rīkotājām, Dainuvīte Roginska ar lekcju «Augi mūsu ēdienkartē» iepazīstinās ar dažādiem veidiem kā bagātīgo rudens ražu iekļaut ēdienkartē. Sertificēta farmaceite un ārstniecības augu speciāliste Anita Liberte ar lekciju «Ārstniecības augi un to vākšana rudenī» ievedīs plašāku lekciju ciklu par ārstniecības augiem «Daba dziedē: Ārstniecības augi».

Rudens ražas svētku izskaņā apmeklētājus priecēs modernā folka duets «Pastakaste».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu