Tūkstošiem demonstrantu Bonnā aicina pasauli apņēmīgāk atteikties no fosilā kurināmā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ROLAND WEIHRAUCH / TT NYHETSBYRÅN

Pirms ANO klimata sarunām, kas nākamnedēļ sāksies Bonnā, tūkstošiem demonstrantu sestdien šai Vācijas pilsētā izgāja ielās, aicinot pasaules valstu līderus rīkoties enerģiskāk, lai apturētu globālo sasilšanu, tostarp apņēmīgāk atteikties no fosilā kurināmā izmantošanas.

Protestētāju nestie plakāti apsūdzēja ASV prezidentu Donaldu Trampu «genocīdā pret klimatu». Šo vēstījumu ilustrēja arī milzīgs Brīvības statujas atveids ar dūmojošu lāpu vienā rokā un plakātu «Brīvība piesārņot» otrā.

Pēc rīkotāju sniegtajām ziņām, demonstrācijā piedalījās 25 000 cilvēki no aptuveni 100 dažādām organizācijām. Policija konkrētu dalībnieku skaitu nav minējusi, bet norādījusi, ka tas noteikti pārsniedz varas iestāžu iepriekš prognozētos 10 tūkstošus.

«Apdraudēta miljoniem cilvēku dzīve un iztikas līdzekļi, veselām salu valstīm draud briesmas pazust, ceļoties jūras līmenim,» uzsvērts rīkotāju paziņojumā.

Kā norādījis vides organizācijas «Greenpeace» eksperts Karstens Smids, runa nav tikai par Trampa klimata politiku vien.

«Visa pasaule raugās uz Bonnu un redz, ka klimata konferences saimnieki nepilda savas saistības,» viņš uzsvēris.

Jaunākie dati liecina, ka Vācija var neizpildīt savu apņemšanos līdz 2020.gadam samazināt ogļskābās gāzes izmešu apjomu par 40% salīdzinājumā ar 1990.gadu.

Konferencē, kas no 6. līdz 17.novembrim norisināsies Bonnā, aptuveni 20 000 delegāti spriedīs par 2015.gadā panāktās Parīzes klimata vienošanās īstenošanu, ņemot vērā ASV nodomu no tās izstāties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu