Bricis - otrais Pasaules kausa posmā sprintā!

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ZZ1

Latvijas biatlonists Ilmārs Bricis ceturtdien izcīnīja otro vietu Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā posmā 10 kilometru sprinta distancē.

Uzvarēja slavenais norvēģis Ūle Einars Bjērndalens, kam Bricis finišā zaudēja 41,7 sekundes. Bronzas godalgu ieguva zviedrs Matīass Nilsons, ko latvietis apsteidza par 4,1 sekundi.

Visi trīs medaļnieki šautuvē pieļāva pa vienai kļūdai.

Pārēji trīs šajās sacensības startējušie Latvijas biatlonisti - Jānis Bērziņš, Edgars Piksons un Kristaps Lībietis - labāko 60 vidū neiekļuva.

Bērziņš ar vienu kļūdu ierindojās 75.vietā, uzvarētājam zaudējot trīs minūtes un 15,7 sekundes. Ar divām kļūdām 87.vietā ierindojās Piksons, bet vienu soda apli veikušais Lībietis ieņēma 90.pozīciju 100 finišējušo dalībnieku konkurencē. Gan Piksons, gan Lībietis Bjērndalenam zaudēja gandrīz četras minūtes.

Bricis savā karjerā otro vietu Pasaules kausa posma sacensībās izcīna trešo reizi. Vēl četras reizes latvietis ir bijis trešais, bet uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena Bricis Pasaules kausa posmos nav stāvējis nekad.

Sestdien Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā posmā vīrieši sacentīsies iedzīšanā, bet dienu vēlāk būs distance ar kopējo startu.

No Latvijas biatlonistiem pie uzvaras Pasaules kausa posma sacensībās ir ticis tikai Oļegs Maļuhins, kas 1998./1999.gada sezonā Kanādā triumfēja sprintā. Pasaules kausa posmos Maļuhins uz goda pjedestāla stāvējis vēl tikai reizi - tajā pašā sezonā Slovākijā sprintā viņš ieguva otro vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu