Daumants Kalniņš dziedās Rīgas Ziemassvētku koncertā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aigars Lapsa

25. un 26. decembrī Rīgas Ziemassvētku koncertos Ķīpsalā uzstāsies viens no talantīgākajiem Latvijas dziedātājiem – Daumants Kalniņš. Līdzās citiem iemīļotiem solistiem un izciliem mūziķiem viņš dziedās kopā gan ar Rīgas Doma zēnu kori, gan ar Nacionālā teātra aktrisi Ditu Lūriņu.

Jānis Erenštreits, Dziesmu un Deju svētku Goda virsdiriģents, bijušais Rīgas Doma kora skolas direktors, kurš vairāk nekā ceturtdaļgadsimtā izskolojis un izaudzinājis daudzus talantīgus dziedātājus, teic: «Daumants Kalniņš ir kā tīrradnis, apdāvināts ar teicamu muzikālo dzirdi, ritmu un atmiņu. Kopš bērnības čakls, strādīgs un neatlaidīgs, kas ir galvenie faktori viņa personības izaugsmē. Būtiski, ka kora puikas spēj iedvesmoties no labiem paraugiem un jau bērnībā zina, ka tikai rūpīga darba augļi rod patiesu atsaucību klausītāju sirdīs, tādēļ prieks, ka pēc ilgāka laika kopā ar kora puikām solo atkal dziedās Daumants.»

Rīgas Ziemassvētku koncertā Daumants dziedās gan tradicionālās Ziemassvētku dziesmas «Cik koši svētku egle laistās» un «Ak, eglīte», kur viņš ar solo pievienosies Rīgas Doma zēnu korim, gan Raimonds Paula dziesmu «Es sev paņemšu līdz» V.Šmidberga aranžijā un grupas «R&B» solista Roberta Kellija dziesmu, trīskārtējo «Grammy» balvas ieguvēju «I Believe I Can Fly» orķestra «Rīga» pavadībā. Klausītājus priecēs arī kopā ar Ditu Lūriņu dziedātais duets «All I Ask of You Is Love» no E. L.Vēbera mūzikla «Operas spoks» un kopā ar Ievu Sutugovu un Ingu Pētersonu dziedātais «Jingle Bells Rock!».

«Jau kopš bērnības Ziemassvētki man, tāpat kā pārējiem Rīgas Doma zēnu kora puikām, vienmēr ir bijis ļoti aktīvs un koncertiem bagāts laiks. Arī šis Ziemassvētku laiks nav izņēmums,» atzīst Daumants Kalniņš. «Šogad ar īpašu prieku gaidu muzikālās tikšanās gan ar Ditu Lūriņu un Ievu Sutugovu, gan ar Rīgas Doma zēnu kori, ar kuru kopā neesmu uzstājies kopš savām zēnu kora gaitām.»

Kā zināms, Ziemassvētkos, 25. un 26. decembrī, Ķīpsalas hallē notiks Rīgas Ziemassvētku koncerti, kur ģimenes un draugi ir aicināti izbaudīt gaišu un sirsnīgu Ziemassvētku mūzikas programmu lieliskās aktrises Ditas Lūriņas, Latvijas Nacionālās operas solistes Kristīnes Gailītes un iemīļoto solistu Ingus Pētersona, Daumanta Kalniņa un Ievas Sutugovas izpildījumā. Koncertā piedalīsies arī Rīgas Doma zēnu koris un diriģents Mārtiņš Klišāns, orķestris MOTO (Mazais operas un teātra orķestris), profesionālais pūtēju orķestris «RĪGA» un diriģents Mārtiņš Ozoliņš.

Foto: Aigars Lapsa

Koncertu sākums 25. un 26. decembrī plkst. 15.00 Ķīpsalas hallē. Ieeja Ķīpsalas hallē vienu stundu pirms koncerta.

Biļetes: «Biļešu paradīzes» (www.bilesuparadize.lv) kasēs. Biļešu cena iepriekšpārdošanā – Ls 5–15/EUR 7,11 – 21,34! Pērkot «Ģimenes biļeti» (4 līdz 8 personām) – 10% atlaide. Informācija par biļešu rezervēšanu, grupu atlaidēm un pieteikumiem pa tālr. 67067500 vai e-pastu music@bt1.lv

Koncertu rīko «BT 1 Music» ar Rīgas domes atbalstu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu