Kurā Latvijas pilsētā sagaidīt 2014. gadu: ceļvedis! (26)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Pie durvīm klauvē jau jaunais - 2014. gads! Ja esi izlēmis šo gadu sagaidīt publiskā ballē vai pasākumā - šis ceļvedis ir domāts tev. Vēl nav par vēlu izlemt, kur šovakar saskandināt šampanieša glāzes par veiksmi jaunajā Zirga gadā!

 
Foto: LETA

Rīga

Gada pēdējā dienā, 31.decembrī, notiks arī citi pasākumi un darbosies tirdziņi. 31.decembrī plkst.16 Doma baznīcā būs gada izskaņas koncerts «Ērģeļu skaņās atvadās gads». Ērģeļu duetus izspēlēs Edīte Alpa un Tālivaldis Deksnis, Ilze Reine un Aigars Reinis, Iveta Pelše un Jānis Pelše, Diāna Jaunzeme un Ilona Birģele.

Vecgada vakarā darbosies Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā, kas strādās no 31.decembra plkst. 10 līdz 1.janvāra plkst. 2. Savukārt no plkst. 23 līdz plkst. 2 Vecgada vakara koncertu Doma laukumā spēlēs Dj Artis Volfs. Stundu pēc pusnakts Doma laukumā uzstāsies uguns mākslinieks Alesh Walker.

Līvu laukumā tirdziņš darbosies no 31.decembra plkst. 10 līdz 1.janvāra plkst. 1, bet plkst. 22 savus klausītājus šeit sagaidīs Pits Andersons un grupa «The Swamp Shakers».

Savukārt Esplanādē Ziemassvētku tirdziņš un Trušu karaliste apmeklētājus 31.decembrī gaidīs no plkst. 11 līdz plkst. 19, bet plkst. 22 sāksies diskotēka ar dīdžeju «Sun Set».

Jaungada naktī līdz pat plkst. 2 mūzikas pavadībā varēs izslidoties Rīgas publiskajā slidotavā, kas darbu sākusi jaunatvērtajā Spīķeru kvartālā netālu no tirgus - starp Maskavas, Krasta un Turgeņeva ielu. Tiem, kuriem līdzi nebūs savu slidu, būs pieejams nomas inventārs.

11.novembra krastmalā 31.decembrī no plkst. 21.45 līdz trijiem naktī notiks kopīga 2014.gada sagaidīšana ar dažādiem mūziķu, dejotāju un dīdžeju priekšnesumiem. Plkst. 22 uzstāsies Lauris Reiniks ar grupu, bet pēc tam dejotāji Ieva Kemlere un Rolands Šteinbergs un moderno deju grupa. Plkst. 23.10 ar dabas dotu džezroka izjūtu muzicēs grupa «Keksi», bet pēc svētku uguņošanas tuvāk zvaigznēm klausītājus nesīs Jānis Lūsēns un atdzimušais «Zodiaks». Īsi pirms pusnakts un svinību noslēgumā par muzikālo gaisotni rūpēsies dīdžejs AG. Pasākumu vadīs Valters Krauze.

Rīgas naktsklubos

Vecrīgas klubā «Nabaklab» gadumijā būs raiba un muzikāli kolorīta svētku programma. No plkst. 21 pie DJ pults darbosies Uldis Rudaks, pēc pusnakts pasākuma programmu turpinās «dubstep» un «glitch» mūzikas pārstāvis «Stereoglyph», viņu nomainīs Roberts Gobziņš, bet vakaru noslēgs DJ «Megafons» ar regeja, «ska» un pēdējo gadu pankroka hitiem. Kluba mazajā zālē būs iekārtots «chill-out» stūris ar tam īpaši piemeklētu programmu un dīdžejiem.

Koncertbārā «Laternu stundā» norisināsies Jaungada masku balle. Par muzikālo baudījumu rūpēsies šlāgermūzikas grupa «Apvedceļš», kas šovasar atzīmēja 13 gadu pastāvēšanas jubileju, bet ar iemīļotākajiem latviešu un populārākajiem 80. gadu pasaules hitiem priecēs DJ Pēteris. Tāpat viesus gaidīs atrakcijas, spēles, masku parāde un krāšņāko tērpu valkātāju apbalvošana, kā arī laimes liešana un iespēja noskatīties Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) svinīgās runas translāciju.

Klubā «Coyote Fly» gadumijas svinības notiks Lielā Getsbija stilā, ļaujoties 20. gadsimta 20. gadu šarmam un greznībai. Jaungada naktī par mūziku gādās dīdžeji «Jeen Clein» un «Jackobs On», kā arī starptautiskā telekanāla «Fashion TV» oficiālā balss un dziedātāja «Ania J».

Kultūras bārā «Sapņi un kokteiļi» norisināsies Jaungada balle «Sapņu kumeļš iebrien sniegā», kuras apmeklētāji aicināti izvēlēties baltus tērpus. Pasākumā spēlēs grupa «Otra puse», bet par dažādām aktivitātēm rūpēsies vakara vadītājs Lauris Dzelzītis.

Bārā «Just» gadumija tiks pavadīta izklaides vietai neraksturīgi - te paredzēta Vecgada balle senlatviešu tradīcijās. Vakara programmā gaidāma dzīvā mūzika, zīlēšana, ugunskuru kurināšana, zupas vārīšana svaigā gaisā un ķekatas, bet nakts programmā tiks piedāvātas bāram «Just» tipiskākas aktivitātes - dīdžeju seti, dejas uz bāra letes, šovi, skaņas un gaismas efekti.

«Latvijas 1.rokkafejnīca» piedāvās Jaunā gada svinības «Roka pērles un dimanti Reiterna namā». Uz galvenās skatuves ar Jaungada nakts programmu viesus izklaidēs grupa «Dzelzs vilks» kā arī DJ Kaspars Bindemanis, pirmajā stāvā spēlēs DJ Zane Stocka, bet Klavierbārā karaoki vadīs DJ Mazais Arčijs.

Izklaides vietā «9K1 nams» un blakus esošajā alus darbnīcā «Labietis» paredzētas dejas visas nakts garumā visdažādākajos ritmos ar tādiem izpildītajiem un dīdžejiem kā «Kodek», «Arno», «SairaM», «Dr.Austrums & Mr.Zivs», «Kutin», «Heincha», «Esoniq», «Wickiss», «Other Spectrum», «Visual Circus» u.c.

Literāri muzikālajā klubā «Četri baltu krekli» Jaungada naktī skanēs 20.gadsimta 60.gadu mūzika projekta «Eels of the Sixties» jeb «Double Faced Eels» puišu izpildījumā, savukārt klubā «Depo» gaidāma Jaunā gada ballīte divos stāvos - pagrabstāvā «indie» mūziku spēlēs Mārtiņš, bet kafejnīcā dziesmas no «Depo» arhīva atskaņos Guntis.

Toties Vecrīgas kafejnīcā «Leningrad» jau no plkst. 18 iecerēts «Jaungada balagāns labākajās kafejnīcas tradīcijās».

Dažādi pasākumi notiks arī citās Rīgas izklaides vietās.

*Jau ziņots, ka 31.decembrī un 1.janvārī visi pasažieri pilsētas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas. Bezmaksas brauciens neattiecas uz minibusu un nakts satiksmes maršrutiem.

 
Foto: Reuters/ScanPix/AP

Tukums

Tukumā 31.decembrī vecgada pavadīšana un Jaungada sagaidīšana paredzēta no pulksten 23.30 Brīvības laukumā ar konkursa «Skaistākais Ziemassvētku noformējums» uzvarētāju apbalvošanu un krāšņu svētku uguņošanu. Pēc tam no pulksten 00.30 svinības turpināsies Tukuma pilsētas kultūras namā ar grupu «Tērvete». Bet jau no pulksten 23.00 uz balli aicina Tukuma ledus halle Stadiona ielā 3, Tukumā. Te dejas spēlēs grupa «Welvecs». Ieejas maksa Ls 5. Galdiņi abās pasākumu vietās rezervējami iepriekš. Vairāk informācijas pa tālruni 63107470.

 
Emiliano Horcada
Emiliano Horcada Foto: Flickr

Liepāja

Gadumijas naktī plašs piedāvājums ir arī Liepājas naktsklubos. Ja esat piemirsuši vai nokavējuši pieteikties uz Jaungada svinībām restorānos vai biedrības namā, klubos vietu noteikti varēs atrast.

Plašas iespējas, kā vienmēr, piedāvā Fonteina impērija. Klubā «Fontaine Palace» visa vakara gaitā uzstāsies vairāki Latvijas rokmūzikā pazīstami solisti, piemēram, Dambis no pankroka grupas «Inokentijs Mārpls» vai ģitārmūzikas leģenda Ainars Virga, kurus uz skatuves pavadīs kluba saimnieka Luija Fonteina grupa «The Starlight Searchers». Klubā «Fire Bar» pēc pusnakts koncertu sniegs džeza apvienība «El Trio». Bārā «Prison Bar» visas nakts garumā saimniekos projekts «Cleverwave» un DJ Arizz. Viesnīcas «Fontaine Royal» zelta zālē, kur viesi pulcēsies pie galdiņiem, uzstāsies Ventspils bigbends.

Izklaides vietā «Red Sun Buffet» Jaungadu varēs sagaidīt Kubas karnevāla ritmos. Būs arī dzērienu piedāvājums tieši no Kubas galvaspilsētas Havanas labāko bāru dzērienu kartēm, fotografēšanās tveicīgās Latīņamerikas zemes atmosfērā un tematiski konkursi. Šī vieta pilsētā ir vienīgā, kur Jaungada svinībām izvēlēta tematika. Vaicāta, vai apmeklētāji ir atsaucīgi uz pārģērbšanos, bufetes pārstāve Laura Stūrīte teica, ka diemžēl neesot, tāpēc tieši personāls savā apģērbā uzsvērs tematiku.

Klubs «Ego Club» durvis vērs pusnaktī. Tur īpašajā naktī būs dejas dīdžeju mūzikas pavadījumā, vakara gaitā norisināsies dažādi konkursi, būs iespēja fotografēties pie foto sienas kopā ar Mr.Zirgu. Ap pulksten 1 savu koncertu sāks ekstravagantā grupa «Transleiteris», kas mēģinās panākt, ka par šīs nakts himnu kļūst grupas pārtulkotā, viena no pagājušā gada populārākajām dziesmām «Gangnam style». Arī naktsklubā «Big 7» notiks ballīte ar dīdžeju mūziku, viesosies Salavecis un Sniegbaltīte, būs konkursi. Pavisam latviskās noskaņās gadumiju aizvadīt piedāvā «Pilsētas vārti». Jau no pulksten 22 sāksies balle kopā ar «Pilsētas vārtu» ansambli, kas piedāvās latviešu mūzikas programmu. Skanēs dziesmas, piemēram, no grupu «Credo», «Līvi» u. c. repertuāra.

Latviešu biedrības namā notiks balle «Kad pulkstenis sit divpadsmit». Pulksten 22 viesus ar līksmu koncertprogrammu sagaidīs Dailes teātra dziedošo aktieru grupa «ILGA». Pēc svētku uguņošanas balle turpināsies kopā ar grupu «Emburgas zēni». Jaungada naktī būs iespēja satikties ar smalkām un elegantām zīlniecēm, kuras zīlēs pēc roku līnijām un kārtīm, kā arī pareģos nākotni, ieskatoties stikla bumbā.

Ballīte Rožu laukumā turpināsies līdz pulksten 1.30. Parasti gan tā rit ilgāk. Pirms salūta un ballītes zem klajas debess gan ir iespēja noklausīties arī jau par tradīciju kļuvušo Vecgada koncertu baznīcā. Tā kā Sv. Trīsvienības katedrālē turpinās remontdarbi, koncerts pulksten 23 šoreiz notiks Sv. Pāvila baznīcā (Kuršu ielā 19). Koncertā ar populārām Ziemassvētku dziesmām piedalīsies Guntis Kolerts, Normunds Kalniņš, Māris Kupčs, soliste Ieva Dreimane. Apmeklētājus sveiks mācītājs Mārtiņš Balodis.

 
Steampunk Family th
Steampunk Family th Foto: Flickr

Līvāni

Līvānos pilsētas iedzīvotājiem un viesiem gadumiju tiek piedāvāts sagaidīt ar laimes liešanu un svētku salūtu. 1.janvārī plkst. 00.15 pie Līvānu novada kultūras centra sāksies Jaungada sagaidīšanas ampelis «Laimi lēju Vecgadā, zvaigznes krita Jaungadā».

Savukārt plkst. 00.30 ar Jaungada apsveikumu pie iedzīvotājiem vērsīsies Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods, kam sekos svētku salūts.

 
John Dalkin
John Dalkin Foto: Flickr

Valmiera

19:00 Disko nakts Dikļu pilī. Par dzīvo mūziku šajā vakarā rūpēsies disko pionieris Ingus Pētersons ar grupu, bet starplaikos - videodiskotēka ar krāšņākajiem diskomūzikas klipiem. Vakara vadītājs Uģis Melderis viesus izaicinās uz kārtīgu vīru spēli «Nolauz diskokarali» un piedāvās uzminēt disko melodiju. Karaoke studijā ikviens īstens disko fans varēs nodziedāt savu mīļāko dziesmu, bet Lasītava šajā vakarā būs kā radīta nenogurdināmiem dejotājiem, kur diskofaniem būs iespēja pierādīt savas prasmes uz elektroniskās deju grīdas. Pusnaktī, kā jau katru gadu ierasts, krāsains salūts, dzirkstošais vīns un laimes vēlējumi Jaunajā, 2014. gadā. Biļetes cena 1 personai - 100 Ls / 142.28 EUR

19:00 Vecgada vakars divdesmito gadu stilā kafejnīcā «Jauna Saule». Dzīvā mūzika - TONICK, īpaši noformēts galdiņš, šampanietis, uzkodas un citi pārsteigumi. Ieeja Ls 7/ EUR 9.96.

21:00 Jaungada svinības kopā ar Andri Bērziņu un Viktoru Lapčenoku. Iespēja pašam izvēlēties, ko un cik baudīt no ēdienkartes. Ieejas maksa 12 Ls. Sagaidot viesus - karstvīns, pusnaktī šampanietis no restorāna! Restorāns, džeza klubs PARKS.

23:00 Valmieras muzejs atvērts apmeklētājiem. Ziemassvētku vecīšu veselības skrējiens.

23:45 Jaungada balle Valmieras Kultūras centrā. Spēlēs grupas «Kantoris 04» un «Džentlmeņu špagats». Biļešu cena iepriekšpārdošanā LVL 3 / EUR 4.27. Ieejas biļešu cena no 01.01.14. pl. 00:30 EUR 5 / LVL 3.51.

 
Jennuine Captures
Jennuine Captures Foto: Flickr

Ventspils

Gada pēdējā dienā Ventspilī notiks ikgadējais Vecgada skrējiens. Starts skrējienam tiks dots 31.decembrī plkst.12 pie Olimpiskā centra «Ventspils» basketbola halles ieejas. Sacensībās aicināts piedalīties ikviens neatkarīgi no vecuma. Katrs varēs brīvi izvēlēties sev piemērotu distanci - no viena līdz pieciem kilometriem bez laika kontroles, kā arī distances ar laika kontroli: sievietēm trīs kilometri un vīriešiem pieci kilometri.

Šogad Jauno gadu ventspilnieki sagaidīs Lielajā prospektā pie Aleksandra ielas un stāvlaukumā pie Olimpiskā centra «Ventspils».

Jautrība sāksies jau plkst. 23.30, kad skatītāju priekam uzstāsies grupa «Linga». Plkst. 00.33 par svētku kulmināciju kļūs uguņošana.

Ventspils Kultūras centrs būs sarūpējis Lielo Gadu mijas ballīti. Vakara gaitā lielajā zālē uzstāsies grupa «Galaktika», savukārt mazajā zālē - DJ Matīss. Pasākumu kuplinās uguns žonglieru šovs, burvju triki, Dīvu duets «Pasaule, pasaulīt Zirga gadu gaidot», zīlēšanas salons. Vakara gaitā tiks organizētas trakulīgas dejas kopa ar māksliniekiem, kā arī citi aizraujoši konkursi un atrakcijas.

 
Carlos Bolívar
Carlos Bolívar Foto: Flickr

Sigulda

Plkst. 22.45 Vecgada nakts dievkalpojums un Jaunā gada sagaidīšana Krimuldas ev. lut. baznīcā, kam sekos svinības mācītāja mājā.

Plkst. 23.30 Siguldas novada pašvaldība aicina novadniekus uz jautru Jaunā gada sagaidīšanu Svētku laukumā.
Smelsimies iedvesmu no Siguldas novada domes priekšsēdētāja Uģa Mitrevica vēlējumiem, cienāsimies ar kūku un karstvīnu. Dejosim DJ Grand mūzikas ritmos, kā arī priecāsimies par uguņošanu Siguldas debesīs!

Plkst. 24.00 Jaungada nakts balle kopā ar grupu «MedŪsa» Mores pagasta Tautas namā. Ieejas maksa – Ls 1 (EUR 1,42).

Plkst. 00.30 Jaungada svinības viesnīcā «Sigulda» kopā ar DJ Žani. Ieeja pasākumā Ls 6 vai EUR 8,50. Ar Siguldas ID kartēm Ls 5 vai EUR 7.

Plkst. 1.00 Jaungada balle klubā «Četras pērles». Par muzikāli atraktīvu nosakņojumu rūpēsies DJ J&J. Ieeja – EUR 3 (Ls 2,11).

Plkst. 1.00 Jaungada balle klubā «Kaķis» kopā ar DJ NIK WINTER. Ieeja – EUR 3 (Ls 2,11).

 
finepixxler
finepixxler Foto: Flickr

Limbaži

«Tonuss», naktsklubs.

Grandiozas svinības par godu Jaunajam gadam; konkursi, balvas, šampanietis, svētku salūts un izloze!

Tiks atvērtas abas kluba deju zāles, lielajā zālē gaida īpašie viesi - Tommy U & Tob Luii, Daniel B (rezidents). Mazajā zālē par muzikālo noformējumu rūpēsies DJ KJu (rezidents), kurš pārstāv RnB/Dance/90's/Pop un krievu mūziku. Katrā ziņā dažādība un dejas būs līdz rīta gaismai.

 
jrtce1
jrtce1 Foto: Flickr

Jelgava

No 21:00 līdz 03:00 Jaungada balle Jelgavas kultūras namā (Krišjāņa Barona iela 6)

Deju mūziku piedāvā «Lauku muzikanti».

Karaoke, atrakcijas un pārsteigumi.

Biļešu cenas - 12 lati/17.07 eiro.

 
Michael Pchelnikov
Michael Pchelnikov Foto: Flickr

Saulkrasti

31.decembrī no 23.00 Saules laukumā aicinām sagaidīt jauno, 2014.gadu, un 1.janvārī 1.00 kultūras namā «Zvejniekciems» Jaungada balle!

Trakas dejas līdz rītam kopā ar grupu «Pērkons» un romantisks noskaņojums kopā ar labi zināmo K. Krievkalna instrumentālo grupu līdz pat rīta gaismai!

 
Nana B Agyei
Nana B Agyei Foto: Flickr

Cesvaine

Cesvaines kultūras nams

00:00 Jaunā - 2014. gada sagaidīšana, salūts Cesvaines Kultūras nama skvērā.
00:30 Jaungada nakts balli spēlē mūziķu apvienība «KA TIK NE TĀ!».

 
The Wandering Angel
The Wandering Angel Foto: Flickr

Talsi

31. decembrī no plkst. 22.00 ēdināšanas namā «Ezera sonāte» Talsos, Kareivju ielā 16 2014. gada sagaidīšana.

Spēlēs grupa «Nav problēmu», pārtraukumos DJ Mairis.

Ieejas karšu iepriekšpārdošana Ls 20 (28,46 EUR) (cenā iekļautas arī uzkodas un šampanietis).

Foto stūrītis plkst. 22.00 – 24.00. Šampanieša salūts.

Lielo Gadu mijas balli 31. decembrī plkst. 20.00 piedāvā Talsu tautas nams.

Pasākumā muzikālu baudījumu sniegs grupa «La petit Paris» - solisti Diāna Pīrāgs un Marco Ojala. Par atraktīvi jautru gaisotni rūpēsies vakara vadītājas Indra Burkovska un Ruta Vītiņa.

Jaunais gads ir sagaidāms ģimenes lokā, tāpēc bērnus pieskatīs un izklaidēs Pepija Garzeķe.

Vakars noritēs pie galdiņiem, baudot līdzpaņemto cienastu!

Ieejas maksa vienai personai LVL 15,00 (EUR 21,34), bērniem LVL 5,00 (EUR 7,11).

 
Joe Goldberg
Joe Goldberg Foto: Flickr

Jaunpils

Pirmajā eiro ieviešanas dienā - 1.janvārī - Jaunpils pili piedārdinās Jaungada karnevāls «Monstru nakts», diskotēka un karaoke!

Dažādās pils zālēs monstrīgas atrakcijas un pārsteigumi visas nakts garumā:

  • Lielajā zālē - grupa «Dzelzs vilks» ar savu ballīšu programmu «Zelta vilks» un grupa «Nakts viesi»;
  • Laulību zālē - seju apgleznošana monstru gaumē (vizāžiste Una Bernatoviča un imidža studijas «UnaStyle» stilisti);
  • Pie balkona – karnevāla foto mirkļu iemūžināšana (fotogrāfs Uģis Grantiņš);
  • Kamīnzālē – gardi un monstrīgi kokteiļi;
  • Rozā zālē - Disko mūzika un karaoke ar DJ Gintu Tunēnu;
  • Viduslaiku krodziņā - liegas melodijas, romantiska atmosfēra un garda maltīte;
  • Muzeja izstāžu zālē - nākotnes pareģojumi un zīlēšana;
  • Vīna pagrabā - laimes liešana un zīlēšana laimītēs.


Ieejas biļete - karnevāla apmeklētājam, kas ir tērpies maskā, 5 LVL/ 7 EUR, bez maskas 7 LVL/ 10 EUR.

Īpašs piedāvājums ir VIP biļete, kurā ir iekļauta rezervēta vieta pie galdiņa ar uzkodām - 20 LVL/ 30 EUR vienai personai.

 
Cristian Bortes
Cristian Bortes Foto: Flickr

Tukums

31. decembrī plkst. 23.00 Tukuma Ledus hallē, Stadiona ielā 3.

Jaunā gada balle ar grupu «Welvecs» no Tukuma. Balle ar groziņiem un iespēju rezervēt galdiņu. Biļešu cena 5 Ls.

31. decembrī plkst. 23.30 Jaungada sagaidīšana un svētku uguņošana Tukumā. Brīvības laukums un Katrīnas laukums.

1. janvārī plkst. 00.30 Tukuma pilsētas Kultūras namā Lielajā ielā 1 Lielā Jaungada balle ar grupu «Tērvete». Iepriekšpārdošanā Tukuma KN pašdarbniekiem Ls 2,- pārējiem Ls 3,-. Jaungada naktī Ls 5,- jeb EUR 7,11.

 
Stephen Just
Stephen Just Foto: Flickr

Rēzekne

31. decembris 22:00 Latgales vēstniecībā GORS (Pils ielā 4)
Grupa «Granati» (Maskava).
Gaisa akrobāti, dziedošie oficianti.
Deju kopa «Dziga» un vīru koris «Graidi».
Uguņošanas vērošana koncertzāles jumta terasē.
Diskotēka vidējai paaudzei Lielajā zālē, jauniešiem – Mazajā zālē (pēc pusnakts).

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu