Teātrī «Zīļuks» Ziemassvētku eglītes bērniem un īstas Pasaku meža dullības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/teatrisziluks

14.decembrī pirmizrādi piedzīvos divi režisores Lauras Paegles Ziemassvētku iestudējumi bērniem - «Svētki Pasaku mežā» un «Rūķu gudrību grāmata». Tie ir divi aizraujoši Ziemassvētku stāsti, kurus varēs noskatīties visa decembra garumā, apmeklējot nu jau par tradīciju kļuvušos Ziemassvētku eglīšu pasākumus Rīgas Skolēnu pilī.

Izrāde «Svētki Pasaku mežā» ir paredzēta skolas vecuma bērniem. Tas ir stāsts par Ezi un citiem Pasaku meža iemītniekiem, kuri kā katru gadu pošas Ziemassvētkiem un gatavo priekšnesumus. Satraukumu rada Raganas aplamā buršanās un pa Pasaku mežu auļojošais Zirgs, kuram nepatīk, ka viņa gads drīz beigsies.

Savukārt pašiem mazākajiem skatītājiem ir paredzēta izrāde «Rūķu gudrību grāmata». Arī šajā Ziemassvētku stāstā darbojas Rūķi, kuriem darba pilnas rokas. Lai paspētu visu izdarīt un bērni laikā saņemtu dāvanas, Rūķi ņem talkā savu Gudrību grāmatu. Gribēdami palīdzēt, arī Vāvere un Zaķis tajā ieskatās, iekļūdami dažādos piedzīvojumos.

Ziemassvētku eglītes Skolēnu pilī ir kļuvušas par iemīļotu un jauku tradīciju daudzām Latvijas ģimenēm un skolu kolektīviem, kuri uz pasākumu brauc pat no Salacgrīvas un Līvāniem.

Tas ir piedzīvojums, kurā skatītāji ienāk, jau atverot Skolēnu pils durvis! Bērnus sagaida dažādi Pasaku meža iemītnieki un dzīvnieki maskās, aicina piedalīties radošajās Ziemassvētku darbnīcās, apmeklēt kafejnīcu vai nofotografēties ar pasaku tēliem. Turklāt pēc izrādes visi tiek aicināti iet rotaļās pie lielās svētku egles un sagaidīt Ziemassvētku vecīti ar dāvanām!

Ziemassvētku eglītes notiek «Rīgas Skolēnu pilī» K. Barona ielā 99.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu