Ditas Balčus teātris aicina uz Ziemassvētku izrādēm bērniem «Ziemassvētku sapnis»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ditasbalcusteatris.lv

Ditas Balčus teātris ielūdz mazos skatītājus ar ģimenēm uz muzikālām izrādēm bērniem «Ziemassvētku sapnis» 20.decembrī, 25.decembrī un 27.decembrī teātra jaunajā mājvietā «Trīs māsas» Vecrīgā, Zirgu ielā 1, informēja teātra pārstāve Egija Silāre.

Muzikālā bērnu izrāde divos cēlienos veidota pēc Ernsta Teodora Amadeja Hofmaņa pasakas «Riekstkodis un peļu ķēniņš» motīviem. Ir 24.decembris, Štālbaumu ģimene ir Ziemassvētku gaidās, gaisā virmo piparkūku smarža, kopš agra rīta viesistabā saklausāma visāda grabināšanās, čabināšanās un klaudzināšana. Abi Štālbaumu bērni Marija un Fricis, kuriem lielajā istabā līdz Ziemassvētku dienai ir liegts iet, uzcītīgi atkārto sagatavotos priekšnesumus un mēģina uzminēt, kas būs skaistajās dāvanu kastēs zem lielās egles.

Ģimenes draugs Droselmeijera kungs šoreiz bērniem uzdāvina koka lelli - mazu vīreli ar savādu seju, kas šķeļ riekstus. Kāpēc tas ir tik jocīgs - to zina stāstīt pats Droselmeijers. Ziemassvētku naktī, kad zemi apciemo brīnumi, īstenībā pārtop Marijas sapnis - viņa ir princese Pasaku karalistē un Riekstkodis kļūst par viņas princi.

Pasaka apliecina, ka mīlestība un ticība padara brīnumu par īstu notikumu. Izrāde veidota, domājot par visu gaišo, skaisto un labo.

Izrādes režisore ir Dita Balčus, piedalīsies Ance Muižniece vai Laura Atelsone, Mārtiņš Upenieks, Zane Vaļicka, Imants Vekmans, Madars Zvagulis un Elizabete Balčus.

Kultūras telpa «Trīs māsas» ir jauna vieta mākslai, mūzikai un teātrim Vecrīgā, tās atklāšana ar izrādi «Būt... Šekspīram» notika 30.septembrī. Kultūras telpā notiek izrādes, koncerti, izstādes, kā arī citas radošas aktivitātes. «Trīs māsas» ir Ditas Balčus teātra un «Kultūrmarkas» īstenoto pasākumu mājvieta.

Biļetes uz izrādēm kultūras telpā «Trīs māsas» pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu