Līvānos Ziemassvētku egli rotā ar 96 cepurēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu/johnnyberg

Līvānos Latgales mākslas un amatniecības centra Ziemassvētku egli šogad rotā 96 dažādās krāsās un tehnikās darinātas cepures.

Latgales mākslas un amatniecības centrs gadu no gada savus apmeklētājus cenšas pārsteigt ar neparastu Ziemassvētku egles rotu. Šogad to rotā 96 dažādu formu, tehniku un krāsu cepures.

Aicinājumam sarūpēt Ziemassvētku eglei oriģinālās rotas lielākoties atsaucās individuāli strādājošās Līvānu novada rokdarbnieces, taču interesi un savu iniciatīvu izrādīja arī Līvānu 1.vidusskolas pirmsskolas sagatavošanas grupas bērni ar audzinātāju Vitu Šubņikovu un audzēkņi no Rudzātu speciālās internātpamatskolas.

«Pirms egles dekorēšanas tika organizētas arī radošās cepuru darināšanas un dekorēšanas darbnīcas. Īpašu atsaucību guva Daces Rudzītes filcēšanas meistarklase ar meistares darināto masku cepuru vienas dienas izstādi,» stāsta Latgales mākslas un amatniecības centra kultūras tūrisma organizatore Inita Paegle.

Latgales mākslas un amatniecības centrs pateicas VAS «Latvijas Valsts meži» Dienvidlatgales mežsaimniecības kolektīvam par krāšņās egles sagādāšanu un Līvānu dzīvokļu un komunālas saimniecības brigādei par tās atvešanu un uzstādīšanu.

«Cepuru egli» Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā, interesenti varēs aplūkot līdz janvāra vidum.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu