Pirmo reizi Čiekurkalnā – Ziemassvētku tirdziņš ar rūķiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Jaukākais Ziemassvētku tirdziņš Daugavas labajā krastā tapis pateicoties pašu čiekurkalniešu aktivitātei. Pirmo reizi Čiekurkalnā – Ziemassvētku tirdziņš ar rūķiem, vizināšanos suņu pajūgā un piparkūku darbnīcu.

Šodien, 20.decembrī, no plkst. 10:00 līdz 17:00, Čiekurkalnā, Rusova ielā 17, piecu ceļu krustojumā, laukumā iepretim Ezerparka Namiem un netālu no jaunās VID ēkas, norisināsies Ziemassvētku tirdziņš «Čiekurkalna krustcelēs».

Šis būs vēl nebijis pasākums Čiekurkalna, Mežaparka, Teikas, Brasas un tuvējās apkārtnes iedzīvotājiem. «Čiekurkalna krustcelēs» apmeklētājus sagaidīs iespēja notvert īpašo Ziemassvētku sajūtu un sagatavoties svētkiem.

Mājražotāju un amatnieku tirdziņā ar vairāk kā 35 tirgotājiem no tuviem un tāliem Latvijas novadiem varēs sarūpēt gardumus svētku cienastam, dāvanas, kā arī iegādāties īpaši audzētas eglītes no Varakļāniem.

Pasākuma apmeklētājus sildīs ne vien karstie dzērieni – tēja, karstvīns un alus, bet arī gardi zirņi ar speķi, ko uz ugunskura pagatavos un ap pusdienas laiku pasniegs viens no Latvijā zināmākajiem pavāriem Ēriks Dreibants, kurš pats ir čiekurkalnietis.

Organizatori sarūpējuši arī plašu izklaides programmu. Jau no plkst. 11:00 visas dienas garumā

apmeklētājus sagaidīs Ziemassvētku rūķi no teātra studijas «Rampa»,

kuri parūpēsies, lai valdītu jautrība un priekpilna svētku sajūta, kā arī būs sarūpējuši pārsteiguma dāvaniņas bērniem.

No plkst.12:00

ikvienam gribētājam būs iespēja vizināties ar haskiju suņu pajūgu

, kas būs iespējams arī laika apstākļos, kad nav sniega. Pasākuma laikā darbosies arī piparkūku darbnīca bērniem un citi pārsteigumi.

Kā īpašs pārsteigums, plkst. 13:00 tirdziņa apmeklētājiem tiks piedāvāta apmēram pusotru stundu ilga

bezmaksas ekskursija pa Čiekurkalnu zinoša un sertificēta gida pavadībā.

Šie būs svētki visai ģimenei! Organizatori aicina apmeklēt pasākumu ar ģimeni, draugiem, radiem un kolēģiem, lai padarītu pasākumu par īstu Ziemassvētku brīnumu Čiekurkalnā un, iespējams, izveidotu šādu tirdziņu par tradīciju!

Pasākumu rīko Latvijas Mājražotāju un Mazo ražotāju Informācijas un Atbalsta Biedrība, sadarbībā ar Ezerparka Namiem un Čiekurkalna Twitter komūna @Shreienbusha.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu