Notiks čellu trio «Melo-M» Vecgada lielkoncerti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Rīgas Kongresu namā šodien plkst.15 un 19 notiks čellu trio «Melo-M» Vecgada lielkoncerti, informēja «Melo-M» menedžmentā.

Koncertos būs iespējams noklausīties un noskatīties grupas jaunās oriģinālmūzikas programmas «No meža mēs nākam» koncertuzvedumu, kā arī izbaudīt populārākos grupas skaņdarbus.

Koncertprogrammas «No meža mēs nākam» pamatā ir «Melo-M» dalībnieka Kārļa Auzāna oriģinālkompozīcijas, kas radītas tieši šim izpildītāju sastāvam. Lai gan «Melo-M» repertuārā līdz šim dominējušas īpašas versijas par populārām mūzikas tēmām, Auzānam ir liela komponista pieredze, gan rakstot mūziku teātra izrādēm «Piafa», «M Butterfly», «Pīters Pens» un «1984», gan komponējot tēmas kinofilmām. Jaunajā programmā tādējādi ieskanēsies arī daži pazīstami motīvi.

«No meža mēs nākam» ir muzikāls stāstījums par mežu, no kura, iespējams, nākusi koksne «Melo-M» čelliem - cauri gadalaiku maiņām, dabas stihijām un klimata kaprīzēm, skatot meža iemītniekus un notikumus biezoknī līdz mežcirtēja satikšanai un atdzimšanai mūzikas instrumenta veidolā. Visi šie notikumi, sajūtas un noskaņas atbalsosies jaunos un īpaši komponētos skaņdarbos trīs čellistu izpildījumā.

«Jau daudzus gadus līdztekus pazīstamu skaņdarbu versijām trīs čellu sastāvam koncertos esam spēlējuši savas oriģinālkompozīcijas un ļoti bieži gan pašu mājās, gan koncertceļojumos ārzemēs klausītāji mūs ir mudinājuši atskaņot vēl vairāk oriģinālmūzikas. Tagad tas brīdis ir pienācis un varam ar prieku paziņot, ka aptuveni pusi koncerta aizņems jauna pašu radīta mūzika. Ceram, ka tas būs patīkams pārsteigums visiem mūsu draugiem,» pastāstīja «Melo-M» čellisti.

Līdztekus jaunās programmas atskaņojumam koncertā skanēs arī populārākie «Melo-M» skaņdarbi, kas gadu gaitā valdzinājuši klausītājus ne vien Latvijā, bet arī tālu aiz tās robežām.

Koncertā muzicēs «Melo-M» čellisti Auzāns, Miķelis Dobičins un Jānis Pauls, kā arī sitaminstrumentālists Miķelis Vīte.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu