Kalnciemā Jaungada pirmajā stundā sanāks kopā pie ugunskura

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/michaelpollak

Kalnciema iedzīvotāji pēc Jaungada sagaidīšanas sanāks kopā pie ugunskura Lielupes krastā blakus Kalnciema pagasta pārvaldes ēkai, lai kopīgi baudītu Jaunā gada pirmo stundu. Būs gan vienojošais un arī sasildošais ugunskurs, gan brīvais mikrofons novēlējumiem, bet plkst. 1:00, aizvadot Jaungada pirmo stundu, būs arī jaundibināmās biedrības «Kalnciema attīstībai» sarūpētais salūts.

«Gluži par jaunu šo tradīciju saukt nevar, jo tā bija arī pirms vairākiem gadiem, kad iedzīvotāji sākotnēji Jaungadu sagaidīja katrs savā dzīvoklī vai privātmājā, bet tad ap 01 sanāca kopā viens otro apsveikt, un labajos laikos arī salūtu izšāvām,» atceras biedrības «Kalnciema attīstībai» ierosinātājs Valentīns Toleiķis.

«Zinu, ka cituviet Latvijā iedzīvotāji sanāk kopā jau pirms pusnakts, lai kopīgi sagaidītu Jaungadu, bet pie mums Kalnciemā tā ir iesakņojies, ka gadumija tiek sagaidīta ģimenes lokā, bet pēc tam gan ir vēlme sanākt kopā plašākā lokā, saskandināt glāzes ar citiem, novēlēt viens otram laimi un citus novēlējumus Jaunajā gadā,» stāsta Valentīns Toleiķis.

Īsi pēc pusnakts pie Kalnciema pagasta pārvaldes ēkas tiks iekurts liels ugunskurs, lai iedzīvotājiem ir pie kā pulcēties un sanākušajiem sasildīties. Turpat būs arī brīvais mikrofons, lai iedzīvotāji var apsveikt viens otru un visus kopā. Uzrunas pieteikušies teikt arī Kalnciema pagasta pārvaldes pārstāvji un Kalnciemā plašāk pazīstamie cilvēki, taču 01:00 naktī, aizvadot pirmo Jaungada stundu, būs jaundibināmās biedrības «Kalnciema attīstībai» sarūpētais salūts.

Valentīns Toleiķis precizē, ka lēmums par šādu Jaungada sagaidīšana ir tapis vien decembra sākumā. Citkārt to būtu jāplāno savlaicīgāk, jāieplāno vēl vairāk iespējas, jāpiesaista vēl vairāk līdzekļus no Kalnciema aktīvistiem un uzņēmējiem, lai ir vēl lielāks salūts, lai ir arī veltes sanākušajiem. Šogad mērķis ir nevis visus pārsteigt, bet iedibināt tradīciju, lai cilvēki sajūt kopīgo elpu, un tad jau nākamgad varēs to visu attīstīt vēl skaļāk un plašāk," mudina Valentīns Toleiķis.

«Mērķis ir viscēlākais - lai iedzīvotāji sajūt, ka nav vieni, ka neesam vien katrs par sevi, ka varam paļauties viens uz otru, ka esam kopā gan bēdās, gan arī priekos un svinībās. Jo tā taču ir drošāk un ikdienā daudz patīkamāk!» uzskata Valentīns Toleiķis.

«Lai sarīkotu svētkus, kā izrādās, tas neprasa nemaz tik daudz. Jābūt pāris cilvēkiem ar iniciatīvu, un tad pieslienas arī citi. Kāds piesakās ar malku ugunskuram, vēl kāds ar svētku uzrunām, vēl kāds apņemas apstaigāt uzņēmējus, sakopēt paziņojumus un iznēsāt tos,» precizē Valentīns Toleiķis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu