Aicina sagaidīt otro adventi Tornī kopā ar Valdi Muktupāvelu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī turpinās Ziemassvētku gaidīšanas laiks, kad katru adventes svētdienu skatu platformā kopā ar īpašajiem vakara viesiem iespējams doties pārdomu pasaulē par dvēseliskām un cilvēciskām vērtībām un svētku būtību. Otrajā adventē, 6.decembrī, Tornī norisināsies sarunu vakars «Dvēseles skaņas», kura īpašais viesis būs mākslas doktors, komponists un mūziķis Valdis Muktupāvels.

Sarunu vakarā V.Muktupāvels pievērsīsies dvēseles izzināšanai kokles skaņu pavadījumā. Ziemas saulgrieži ir laiks, kad aizdomāties par dzīves vērtībām un rast gaismu savas dvēseles iekšienē - zināšanu un gara gaismu. Turklāt V.Muktupāvels aicina svētkos neaizmirst arī latviskumu un mūsu saknes, no kurām nāk mūsu spēks: «Ir sācies garīgās atmodas laiks, kas pievērš uzmanību mūsu pašu vērtībām - pēc tam, kad esam izskrējušies pa pasauli, iepazinuši citas kultūras un vērtības tuvākās un tālākās zemēs, tad tagad pamazām atgriežamies mājās... vietā, kas tomēr ir vistuvākā un siltākā. Par to liecina kaut vai tas, ka arvien vairāk svinam savus svētkus, vēlamies uzvilkt tautastērpu, apmeklēt Latvijas svētvietas, uzzināt par dainām, ieklausīties savā mūzikā. Par to arī runāsim sarunu vakarā - par latviskumu, par dvēseli un par mūziku.»

Valdis Muktupāvels. Mākslas doktors, Latvijas Universitātes profesors folkloristikā, komponists un mūziķis. Beidzis Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultāti (1980) un Latvijas Mūzikas akadēmijas Kultūras un mākslas zinātņu fakultāti (1983), aizstāvējis doktora disertāciju par tēmu «Latviešu mūzikas instrumentu sistemātika» (1999). Zinātniskajā darbībā V.Muktupāvels pievērsies Baltijas mūzikas instrumentu pētniecībai, latviešu un citu pasaules tautu tradicionālās un mūsdienu kultūras jautājumiem. Par šīm tēmām izdotas grāmatas, publicēti raksti un lasīti referāti vairāk nekā 50 starptautiskās zinātniskās konferencēs Eiropā, Turcijā un Ziemeļamerikā. V.Muktupāvels lasa lekcijas par mūzikas antropoloģiju, pasaules tautu mūziku, Baltijas tradicionālo kultūru, kā vieslektors ir bijis Lietuvas, Polijas, Čehijas, Somijas, Norvēģijas, ASV, Kanādas un Vācijas augstskolās.

Sarunu vakars kopā ar Valdi Muktupāvelu notiks 6.decembrī, pl.16:00, Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī. Ieeja sarunu vakarā bez maksas.

Aicinām apmeklēt sarunu vakarus arī pārējās adventes svētdienās: 13.decembrī tikšanās ar Jāni Streiču, savukārt 4.adventē, 20.decembrī - sarunu vakars ar Jelgavas Sv.Annas baznīcas mācītāju Kasparu Kovaļovu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu