LNSO Vecgada koncertā muzicēs kopā ar maestro Raimondu Paulu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) šogad Vecgada koncertā piedāvās īpašu programmu, kas veidota kopā ar koncerta viesi maestro Raimondu Paulu, informēja orķestra pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska.

Koncerta pirmajā daļā skanēs Amerikas 20.gadsimta pirmās puses mūzika, kas lielā mērā veidojusi Paula muzikālos pirmsākumus. Sonoras Vaices un Daumanta Kalniņa balsī izskanēs dziesmas, kuru autori ir Amerikas neakadēmiskā repertuāra pamatlicēji - džeza un klasiskās mūzikas prasmīgi savienotāji - Harolds Ārlens, Ērvins Berlins, Kols Porters un Ričards Rodžerss. Savukārt Paula paša mūziku savulaik visvairāk iespaidoja Džordžs Gēršvins, un tieši viņa «Amerikānis Parīzē» ar maestro Paula solo noslēgs LNSO koncerta pirmo daļu.

Koncerta otrajā daļā skanēs Paula kompozīcijas, kas tapušas 60.-70.gados. Kā vienu no lielākajiem dārgumiem var uzskatīt svītu «Portreti», kas ieskaņota Latvijas Radio 1963.gadā un pēc tam vairs tikpat kā nav aiztikta. Pauls šajā mūzikā sveicina Gēršvinu.

Svītai «Portreti» jaunu simfonisko veidolu piešķīris aranžētājs Vilnis Šmīdbergs, kurš jaunās skaņās pārveidojis arī balādi «Spēļu nakts Duntes krogā». Balādes atskaņojumā piedalīsies jauniešu koris «Kamēr…», kura mākslinieciskais vadītājs, «Lielās mūzikas balvas 2013» ieguvējs kategorijā «Gada jaunais mākslinieks» Jānis Liepiņš ir aicināts par LNSO Vecgada koncerta diriģentu.

Koncertā izskanēs virkne populāru melodiju, piemēram, «Druē dziesmiņa par zosi» no mūzikla «Māsa Kerija» un «Dziesma par gaili», kas Aijas Kukules balsī un Mirdzas Martinsones dejojumā mīt Ērika Lāča kinofilmā «Spāņu variants». Būs arī «Undīne» un duets «Nepārmet man».

Vecgada koncerts kopā ar Paulu notiks komponista 80.gadadienas ieskaņā.

Vecgada koncerts notiks Lielajā ģildē no šodienas līdz 30.decembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu