Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiena dalībnieki ziedos, lai bērni staigātu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Vairāki simti enerģisku mazu un lielu skrējēju, ģimeņu un uzņēmumu, tērpušies Ziemassvētku vecīšu tērpos, arī šogad Doma laukumā, Rīgā, pulcēsies labdarības skrējienam, lai vāktu ziedojumus bērniem. Skrējienā var piedalīties ikviens – gan individuāli, gan kopā ar ģimeni vai kolektīvu. Šogad savāktie līdzekļi tiks ziedoti rehabilitācijai bērniem ar kustību traucējumiem. Pulcēšanās Ziemassvētku vecīšu skrējienam notiks 11. decembrī plkst. 11.30 Rīgā, Doma laukumā. Ikviens dalībnieks pirms skrējiena bez maksas saņems Ziemassvētku vecīša tērpu.

Šī ir jau devītā reize, kad norisināsies pozitīvām emocijām piepildītais Starptautiskā Rotari kluba organizētais skrējiens sadarbībā ar Ziedot.lv, un šogad plānots savākt 10 000 eiro, lai seši bērni ar kustību traucējumiem varētu apmeklēt rehabilitācijas kursu ar speciālu gaitas robotu G-EO System. Nodarbībās bērni varēs trenēt gaitu pa līdzenu virsmu, imitēt kāpšanu pa trepēm, kas palielina iespējas patstāvīgi sākt gaitu.

Palīdzēt līdzcilvēkiem aicina Rīgas Starptautiskā Rotari kluba prezidents Thuck To: «Bieži vien ģimenēm, kurās aug bērni ar kustību traucējumiem, nepietiek līdzekļu, lai nodrošinātu saviem bērniem ilgstošus un regulārus rehabilitācijas pasākumus. Turklāt valsts sniegtais atbalsts ir nepietiekams un rehabilitācija ir dārga, ko daudzi vecāki nevar atļauties. Tāpēc mēs pozitīvā un sirsnīgā Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējienā visi kopā varam palīdzēt un dot bērniem iespēju ārstēties un neilgi pirms svētkiem ikdienā ienest prieku un cerību viņu ģimenēs.»

Pieteikšanās

Pieteikšanos labdarības skrējienam ir iespējams veikt vietnē www.ekase.lv. Reģistrēties labdarības skrējienam varēs arī pirms skrējiena starta Doma laukumā, sākot no plkst. 10.30.

Individuālajiem dalībniekiem ziedojums ir 15 eiro, savukārt studentiem un skolēniem pēc 12 gadu vecuma ziedojums ir 10 eiro. Ģimenes skrējienam var reģistrēties, veicot ziedojumu 30 eiro, komandām īpaša cena. Bērniem dalība ir bez maksas.

Visi dalībnieki pēc skrējiena tiks apbalvoti ar medaļām un kārumiem no Skrīveru saldumiem.

Skrējienā aicināti piedalīties arī suņu īpašnieki ar četrkājainajiem draugiem, kuri saņems balvas no suņu barības izplatītājiem Hill`s Pet Nutrition. Savukārt pie īpašas balvas tiks tas, kurš savu suni būs ieģērbis visoriģinālākajā tematiskajā kostīmā.

Astoņu gadu laikā Rīgas Starptautiskā Rotari kluba organizētajos Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējienos pulcēti vairāk nekā 4500 dalībnieku, kuri kopumā saziedojuši vairāk nekā 85 000 eiro tādiem labdarības projektiem kā enterālo maisījumu iegāde smagi slimu bērnu dzīvības uzturēšanai, reitterapijas nodarbībām, bāreņu patvēruma nama atbalstam, mobilajam bērnu veselības centram un smagi slimu bērniņu māmiņu atbalstam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu