«Balsis» un Ints Teterovskis izpildīs Ziemassvētku koncertus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Jauniešu koris «Balsis» un diriģents Ints Teterovskis 22. decembrī un 23. decembrī plkst.20, kā arī 25. decembrī plkst.23 izpildīs Ziemassvētku koncertus «Svētki!» Rīgas Svētā Pestītāja baznīcā, informē Teterovskis.

Koncertā tiks atskaņoti skaņdarbi, kuri korim «Balsis» radījuši spēcīgas un nozīmīgas sajūtas. «Pārliecība, ka svētki rodas tad, kad gaisā jaušama labsajūta un miers, aizrautība un nezināmais,» pauda Teterovskis.

Koncertā skanēs klasiskas un nesen dzimušas kormūzikas pērles. Līdzās tādiem latviešu autoriem kā Rihards Dubra, Valdis Zilveris, Juris Vaivods, skanēs arī Georgs Frīdrihs Hendelis, Johanness Brāmss, Sergejs Rahmaņinovs un Urmass Sīsasks.

Otrajā daļā klausītājiem būs iespēja pievienoties koristiem, dziedot zināmas un mīļas Ziemassvētku dziesmas. Koncertā kora skanējumu papildinās ērģelniece Kristīne Adamaite, kā arī instrumentālais ansamblis Mika Vilsona vadībā. Multimediālu atmosfēru ar gaismas elementiem radīs vairākkārtējs kora eksperimentālo projektu domubiedrs Pēteris Brīniņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu