Emīla Dārziņa jauktais koris aicina uz Adventa koncertu «Rītausma»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 7. decembrī plkst. 20 Rīgas Lutera (Torņakalna) baznīcā, Torņakalna ielā 5, Adventa koncertā «Rītausma» Emīla Dārziņa jauktais koris mākslinieciskās vadītājas Noras Vītiņas un diriģentu Agneses Urkas un Kristofera Volša vadībā izpildīs vācu un angļu romantisma un sakrālās mūzikas kompozīcijas, savus klausītājus ievedot meditatīvās Ziemassvētku gaidīšanas noskaņās.

Darbs pie koncerta programmas izvēles licis arī kora diriģentiem ieslīgt pārdomās par to, ka Ziemassvētku laikā ikvienā no mums uzzied gaisma, ar saviem stariem savijot leduspuķes cienīgus rakstus – tik sarežģīta un vienlaicīgi vienkārša ir rītausma un tās radītās sajūtas cilvēka dvēselē.

Diriģente Agnese Urka uzsver: «Adventa koncerta galvenais vadmotīvs veltīts rītausmai - austošai gaismai un rīta zvaigznei, kas vēsta par dienas iestāšanos, par jaunas gaismas ausmu, par jaunas dzīves sākumu ikkatrā no mums. Koncertā izpildīto kompozīciju pamatā likti dažādi decembra antifoni, kas šķiet pat rada nedaudz sirreālas sajūtas, tādā veidā pietuvinot klausītāju mazliet tuvāk gada baltākajiem svētkiem - Ziemassvētkiem.»

Programmā: Fēliksa Mendelsona, Džeimsa Makmilana, Arvo Perta, Vila Toda, Ērika Ešenvalda un Gabriela Džeksona mūzika.

Ieeja - bez maksas.

Koncertu atbalsta Emīla Dārziņa biedrība, Rīgas Lutera draudze, Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, kā arī informatīvo atbalstu sniedz Ratvijas Radio 3 Klasika, Work & Life, draugiem.lv un žurnāls «Ieva».

Emīla Dārziņa jauktais koris vēl šī gada decembrī klausītājus priecēs divos Ziemassvētku koncertos «Sudraba slidas», kas notiks 25.un 26.decembrī Ķīpsalā. Savukārt 2017.gada sākumā paredzēta dalība Latvijas Nacionālā teātra izrādes «Raiņa sapņi» pēdējās divās noslēguma izrādēs. Tāpat korim plānojas CD ieraksti ar latviešu komponistu sarakstītajiem darbiem korim un paralēli – gatavošanās dalībai starptautiskā koru konkursā Marktoberdorfā, Vācijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu