Lielākā daļa lietuviešu Jauno gadu sagaidīs mājās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielākā daļa lietuviešu Jauno gadu paredzējuši sagaidīt mājās, liecina aptauja, kuras rezultāti publicēti laikrakstā «Lietuvos rytas».

Salīdzinot ar līdzīgām aptaujām, kas veiktas iepriekšējos gados, lietuviešu gadumijas pavadīšanas ieradumi nav būtiski mainījušies, norāda izdevums.

44% pieaugušo Lietuvas iedzīvotāju Jaunā gada atnākšanu domā svinēt mājās - ģimenes lokā, vieni vai kopā ar ciemiņiem, bet aptuveni sestā daļa cer paši doties ciemos pie radiem vai draugiem.

Savās mājās gadumiju lielākoties noskaņotas svinēt sievietes, respondenti, kas vecāki par 50 gadiem, cilvēki ar zemākiem ieņēmumiem, bet jo īpaši pensionāri - tādu atbildi aptaujā devušas divas trešdaļas no viņiem.

Pavisam neliela daļa - 1% - aptaujāto iecerējuši 2017.gadu sagaidīt brīvā dabā. Tikpat maza daļa gadumiju svinēs ārzemēs, 2% - pilsētu ielās un laukumos, 3% - restorānos, kafejnīcās vai bāros.

Ņemot vērā, ka socioloģisko pētījumu firmas «Baltijos tyrimai» aptauja veikta novembra beigās un decembra sākumā, trešā daļa respondentu vēl nebija izlēmuši, kur svinēt Jauno gadu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu