Nacionālajā bibliotēkā jaunā gada sagaidīšana pēc Maskavas laika nenotiks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sašutumu izraisījušais pasākums Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) restorānā «Klīversala», kurā sākotnējā programmā tika plānota jaunā gada sagaidīšana pēc Maskavas laika ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina uzrunu, nenotiks, aģentūrai LETA norādīja LNB pārstāvis Augusts Zilberts.

Viņš skaidroja, ka jaunā gada sagaidīšana pēc Maskavas laika un Krievijas prezidenta uzrunas skatīšanās bija iekļauta programmas pirmajā variantā, ko restorānam «Klīversala» pasākuma rīkotāji, aģentūra «Sweet Events», pieteica aptuveni pirms pusotra mēneša. Tiklīdz LNB tika informēta par šādu programmas variantu, tas jau novembrī tika noraidīts kā nepieņemams.

Pēc LNB vadības domām, šāda satura pasākums ir pretrunā nacionālas nozīmes institūcijas tēlam, vērtībām, mērķiem un misijai.

Kā informēja Kultūras ministrijas (KM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale, arī vēstulē LNB un restorāna «Klīversala» vadībai KM uzsvēra, ka bibliotēkas telpās nav pieļaujama pasākumu organizēšana, kas ir pretrunā ar Latvijas valsts vērtībām un to saglabāšanu.

KM vēstulē teikts, ka normatīvajos aktos definētais institūcijas mērķis dod skaidras vadlīnijas par LNB īpašo lomu Latvijas valsts un kultūras vērtību saglabāšanā un Latvijas valsts iedzīvotāju izglītības misijā. Kā nacionālas nozīmes intelektuālajam un kultūras centram, plānojot ikvienu pasākumu bibliotēkas telpās, īpaša uzmanība jāpievērš tā saturam, tostarp arī attiecībā uz privātu pasākumu rīkotāju komercpasākumiem.

Ņemot vērā publiski izskanējušo informāciju par programmā sākotnēji iekļauto jaunā gada sagaidīšanu pēc Krievijas laika, KM pauž kategorisku nosodījumu šādām aktivitātēm.

KM vēstulē lūdza LNB vadību īpaši rūpīgi sekot pasākumu plānošanai un nodrošināt bibliotēkas telpās notiekošo pasākumu satura izvērtēšanu un saskaņošanu. «Lai arī konkrētā pasākuma programma ir mainīta, šāda rakstura pasākumu iespējamā plānošana bibliotēkas telpās jau šobrīd LNB tēlam ir radījusi negatīvas sekas, kas nav savienojamas ar LNB misiju un mērķi,» pausts vēstulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu