Aicina uz kopīgu Hendeļa oratorijas «Mesija» dziedāšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

17. decembrī plkst. 19 jau otro reizi Rīgas Domā izskanēs viens no Ziemassvētku un adventes laika iemīļotākajiem skaņdarbiem – fragmenti no Georga Frīdriha Hendeļa oratorijas «Mesija», diriģenta Inta Teterovska vadībā, mūziķiem Eviju Martinsoni (soprāns), Lauru Grecku (alts), Raiti Grigali (basbaritons) un Mārtiņu Zvīguli (tenors), koriem «Balsis» un «Fortius», kā arī baroka orķestri «Collegium Musicum Riga» (diriģents Māris Kupčs). Ikviens skatītājs tiks aicināts piedalīties kopdziedāšanā, ņemot talkā īpaši sagatavotu nošu materiālu, kas pieejams mājas lapā - singalong.lv.

Kora «Balsis» dziedātāji, kuri šajā projektā piedalīsies atkārtoti, saka: «Līdz pat pagājušā gada rudenim nebijām dzirdējuši par pasaulē pazīstamās kustības «Sing Along» pasākumiem, kas ir ikgadēja, iecienīta un ierasta prakse. Šis ir notikums, ko nu jau gaidām ar nepacietību un kuru gribas atkārtot. «Sing Along» sniedz tādu neparastu kopības un vienotības sajūtu starp tiem, kas uz skatuves, un tiem, kas sēž klausītāju rindās.»

Kopīgajā Hendeļa «Mesija» dziedājumā Rīgas Domā var piedalīties ikviens, ne tikai tie, kuri dzied koros, bet arī tie, kuriem dziedāšana ir hobijs, jābūt vienīgi vienam no šo balsu grupu dalībniekiem: soprāns, alts, tenors vai bass. Ikviens, kurš nolems piedalīties šajā pasākumā, var sekot līdzi informācijai mājas lapā un sociālajos tīklos, jo pasākuma organizatori paredzējuši arī vairākus mēģinājumus. «Pēc 2016. gada decembra kopīgās dziedāšanas daži skatītāji atzinās, ka sākumā kautrējušies dziedāt, jo parasti koncertos tā nedara, bet šis nav parasts koncerts, šeit var! Un var brīvi, neskatoties uz savām spējām un zināšanām mūzikā. Tā ir lielākā šī pasākuma burvība, ka visi dzied. Un pat, ja nedzied, arī piedalīties klausoties ir vērts, jo tiek atskaņota kvalitatīva un baudāma mūzika!,» uzsver pagājušā gada koncerta dalībnieki.

Nemainīgi lielu popularitāti oratorija «Mesija» bauda angliski runājošajās zemēs – Lielbritānijā, ASV, Kanādā un Austrālijā, Sing along kustības gaitā Ziemassvētku laikā pulcējot daudzus simtus dalībnieku.

Iespēja piedalīties īpašajā koncertā gan kā klausītājam, gan dziedošajam dalībniekam maksā 15 EUR, biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu