Rīgas Ziemassvētku vecīšu skrējienā ziedos līdzekļus bērniem ar kustību traucējumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgā, 10.decembrī plkst.11.30 no Doma laukuma tiks uzsākts ikgadējais Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens, kurā iegūtie līdzekļi tiks ziedoti bērniem ar kustību traucējumiem, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Lauma Laube.

Pasākuma dalībnieki, tērpušies Ziemassvētku vecīšu tērpos, veiks simbolisku 1,7 kilometru garu skrējienu pa Vecrīgas ielām.

Pasākuma rīkotāju - biedrības «Rīgas Starptautiskais rotari klubs» mērķis ir ziedojumos savākt vismaz 10 000 eiro, lai seši bērni ar kustību traucējumiem varētu apmeklēt 250 rehabilitācijas nodarbības ar speciālu gaitas robotu. Šajās nodarbībās bērni varēs trenēt gaitu pa līdzenu virsmu, kā arī imitēt kāpšanu pa trepēm, kas palielina iespējas patstāvīgi spert pirmos soļus.

Pulcēšanās Ziemassvētku vecīšu skrējienam Doma laukumā sāksies no plkst.10.30 Rīgā, bet starts tiks dots plkst.11.30. Tērpus skrējiena dalībniekiem nodrošinās pasākuma organizatori. Visi dalībnieki pēc skrējiena tiks apbalvoti ar medaļām un dāvanām no pasākuma atbalstītājiem.

Pie labdarības skrējiena pārsteiguma balvām tiks ne tikai ātrākie skrējēji, bet arī atraktīvākaie un atbilstoši tematikai visinteresantāk ģērbtie dalībnieki. Tāpat arī šogad suņu saimnieki var līdzi ņemt savus četrkājainos draugus, no kuriem tematiski visoriģinālāk tērptie suņi varēs pretendēt uz simpātiju balvām.

Pieteikties labdarības skrējienam, veicot ziedojumu, iespējams interneta vietnē «www.ekase.lv». Individuālajiem dalībniekiem ziedojums ir 15 eiro, bet ģimenēm - 30 eiro. Tāpat pieteikties skrējienam var arī grupas, sākot no 20 cilvēkiem, un veicot grupas ziedojumu.

Desmit gadu laikā Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējienos pulcēti vairāk nekā 5500 dalībnieku, kuri kopumā saziedojuši vairāk nekā 100 000 eiro tādiem labdarības projektiem kā enterālo maisījumu iegāde smagi slimu bērnu dzīvības uzturēšanai, reitterapijas nodarbībām, bāreņu patvēruma nama atbalstam, mobilajam bērnu veselības centram un smagi slimu bērniņu māmiņu atbalstam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu