Vācijā pie Ziemassvētku tirdziņiem pastiprina drošības pasākumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FELIPE TRUEBA / EPA

Vācijas policija pastiprinājusi drošības pasākumus pie Ziemassvētku tirdziņiem Brandenburgā, reaģējot uz šīs federālās zemes pilsētā Potsdamā netālu no tirdziņa piektdien atrasto aizdomīgo objektu, kurā bijušas naglas un neidentificēts pulveris.

Policijas pārstāvis pavēstīja, ka papildu policisti tiks dislocēti visā federālajā zemē, bet sevišķa uzmanība tiks pievērsta tieši Potsdamai.

Policija joprojām turpina meklēt aizdomīgā saiņa sūtītāju.

Policija arī paudusi šaubas, ka iespējamā uzbrukuma mērķis bija Ziemassvētku tirdziņš.

«Atbilstoši līdz šim iegūtajiem pierādījumiem izmeklētāji uzskata par maz ticamu, ka Ziemassvētku tirdziņš bija mērķis,» tviterī rakstīja Potsdamas policija.

Kā vēstīts, Vācijas policija piektdien pie Potsdamas Ziemsvētku tirdziņa atrada aizdomīgu objektu, kas saturējis naglas, vadus, baterijas, petardes un pulveri, taču šķietamajam spridzeklim nav bijis detonatora.

Sākotnēji Brandenburgas federālās zemes policija tviterī paziņoja, ka «aizdomas par nekonvencionālu spridzekli apstiprinājušās», taču dažas stundas vēlāk Brandenburgas iekšlietu ministrs Karls Heincs Šrēters atzina, ka šī spridzekļa imitācija nebūtu varējusi eksplodēt.

Aizdomīgo paciņu kādā iekšpilsētas aptiekā, kas atrodas tieši blakus Ziemsvētku tirdziņam, pēcpusdienā nogādāja kurjers.

Kamēr eksperti pārbaudīja paciņas saturu, policija slēdza Potsdamas iekšpilsētu un daļēji evakuēja Ziemsvētku tirdziņu, kā arī tā tuvāko apkaimi.

Šogad tradicionālajos Vācijas Ziemsvētku tirdziņos veikti pastiprināti drošības pasākumi, jo pagājušajā gadā kāds islāma ekstrēmists ar nolaupītu kravas automašīnu ietriecās vienā no Berlīnes tirdziņiem, noslepkavojot 11 cilvēkus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu