Festivālu «Eiropas Ziemassvētki» atklās Rīgas Doma zēnu koris un Kaspars Zemītis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

VSIA «Latvijas Koncertu» organizēto festivālu «Eiropas Ziemassvētki» 8. decembrī Rīgas Sv. Jāņa baznīcā atklās Rīgas Domas zēnu koris, diriģents Mārtiņš Klišāns un ģitārists Kaspars Zemītis. Akcentējot mīlestības, līdzjūtības un sirsnības tēmu, muzikālā ceļojumā dosimies uz renesanses laika Angliju, kā arī ļausimies pirmatkājuma priekam, piedzīvojot Kaspara Zemīša zēnu korim un elektriskajai ģitārai rakstītā dziesmu cikla «Gaismu gaidot» pirmatskaņojumu.

Renesanses laika Anglijā sakņojas zēnu kora dziedāšanas tradīcijas. Koncertā skanēs motetes, kuras komponējuši Viljams Bērds un Tomass Tallis. Savukārt lautas skaņu sajūsmināti, krāšņas melodijas šim instrumentam radījuši gan aristokrātu apjūsmotais un melanholiskais Džons Doulends, gan fizikā iesvaidītais Tomass Kampions.

Kaspars Zemītis ir viens no izcilākajiem akustiskās ģitāras spēles meistariem Latvijā. Viņš ir daudzpusīgs un pieprasīts mūziķis, kas muzicē dažādos žanros un sastāvos. Savulaik Kaspars ir bijis leģendārās grupas Time After Time dalībnieks. Viņa skatuves partneru vidū ir dziedātāji Intars Busulis, Daumants Kalniņš, Linda Leen, Renārs Kaupers un citi. Jau vairākus gadus Kasparu Zemīti vieno sadarbība ar VAK «Latvija» un diriģentu Māri Sirmo, Latvijas Radio kori un Rīgas Doma zēnu kori.

Koncerts notiks arī Dzintaru koncertzālē 15. decembrī, teātra namā «Jūras vārti» 19. decembrī, koncertzālē «Cēsis» 23. decembrī un koncertzālē «Lielais dzintars» 14. janvārī.

Festivāla «Eiropas Ziemassvētki» koncerti notiks no 8. līdz 29. decembrim. Koncertos skanēs pasaules dižgaru Mendelszona, Mocarta, Hendeļa, Baha skaistākie mūzikas šedevri; Raimonda Paula jaunākie skaņdarbi; jubilāra Artura Maskata kompozīcijas. Jaundarbu programmu festivālam sagatavojis sitaminstrumentu ansamblis Perpetuum Ritmico. Klausītājus priecēs Rīgas Doma zēnu koris, Latvijas Radio bigbends, Sinfonietta Rīga, Latvijas Radio koris, trio Art-i-Shock, solisti – Vestards Šimkus, Sergejs Jēgers, Dita Krenberga un citi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu