Otrās adventes ceļvedis: Ziemassvētku vecīšu skrējiens un lielākā Gaismas parka atklāšana

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Svētdien, 10. decembrī, tiks svinēta Otrā advente, kam par godu visā Latvijā notiks dažādi pasākumi.

Koncerti dievnamos un festivāls «Ziemassvētku egļu ceļš» Rīgā

9. decembrī Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā notiks koncerts, kur populārākās Ziemassvētku melodijas skanēs orķestra izpildījumā. Savukārt kultūras centrā «Imanta» šajā dienā varēs dzirdēt vīru kora «Absolventi» uzstāšanos kopā ar solistiem, bet Rīgas Anglikāņu Sv. Pestītāja baznīcā klausītāji gaidīti koncertā «Mēnesstīgas».

10. decembrī Latvijas Apvienotajā metodistu baznīcā muzicēs Anta Eņģele, bet Rīgas Sv. Antona Romas baznīcā uzstāsies Silvija Silava.

Svētku sajūtu varēs rast arī koncertā «Adventa gaismā», kas notiks Rīgas Latviešu biedrības namā. Klausītāji gaidīti arī kultūras centrā «Mazā ģilde», kur izskanēs koncerts «Gaismas ceļš». Otrās adventes koncerts Džoakīno Rosini «Petite Messe Solennelle» skanēs Rīgas Sv. Pētera baznīcā, bet Rīgas Jēzus Ev. lut. baznīcā Elijas ielā iedzīvotāji varēs dzirdēt kora mūzikas un orķestra koncertu. Adventes koncerts «Brīnumu laiks» klausītājus priecēs Rīgas Sv. Ģertrūdes baznīcā ar ģitāristu un vokālās grupas uzstāšanos.

Vides objektu festivāls «Ziemassvētku egļu ceļš» būs apskatāms no 8. decembra līdz 14. janvārim. Šogad festivālā būs apskatāmi profesionālu mākslinieku, radošo industriju pārstāvju un Latvijas Mākslas akadēmijas studentu veidoti vides objekti, kopskaitā 41 mākslas darbs – «Ziemassvētku egle», kas apmeklētājus pārsteigs ar neierastām formām un to īstenošanā lietoto materiālu daudzveidību. Festivāla laikā Rīgā būs redzami gan šogad tapuši jauni vides objekti, gan iepriekšējo gadu labākie un iedzīvotāju iemīļotie mākslas darbi.

Latvijā lielākā Gaismas parka atklāšana

Sestdien, 9. decembrī, plkst. 16.30, Jūrmalā atklās Latvijā lielāko Gaismas parku. Dzintaru mežaparka teritorija pārvērtīsies par pārsteigumiem bagātu Gaismas parku, kur iemirdzēsies īpaši Ziemassvētku tematikai veidoti dekori no 85 tūkstošiem LED gaismiņu.

Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens

Svētdien, 10. decembrī, Vecrīgā notiks Jautro Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens. Pasākuma dalībnieki, tērpušies Ziemassvētku vecīšu tērpos, veiks simbolisku 1,7 kilometru garu skrējienu pa Vecrīgas ielām. Visi iegūtie līdzekļi tiks ziedoti bērniem ar kustību traucējumiem.

Egles iedegšana Latvijas pilsētās

Nedēļas nogalē svētku egle tiks iedegta Daugavpilī, Siguldā un Valkā.

Sabiles karstvīna svētki

Sestdien, 9. decembrī, no 11.00 Sabilē norisinās Karstvīna svētki. Tāpat Sabile kļūs par festivāla «Latvijas Goda aplis» sastāvdaļu, kas ir viens no Latvijas valsts simtgades programmas notikumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu