Visgaidītākā Ziemassvētku dāvana Latvijā - dāvanu karte

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Šogad visgaidītākā Ziemassvētku dāvana Latvijā ir dāvanu karte, ko sagaida 39% aptaujāto, tā liecina «Swedbank» Finanšu institūta veiktā aptauja.

Aptauja liecina, ka tirdziņos nopērkamās (46%) un pašdarinātās dāvanas (25%) īpaši novērtē sievietes. Savukārt vairāk nekā trešdaļa jeb 37% aptaujāto Latvijas vīriešu atzīst, ka par dāvanām iepriekš nedomā un idejas rod vien iepirkšanās brīdī.

Kā atklāj aptaujas dati, šogad «Top3» Latvijā biežāk dāvināto dāvanu pirmās vietas godā ir pārtika. Saldumus un citas pārtikas preces saviem tuviniekiem iecerējuši pasniegt vairāk kā trešā daļa jeb 37% Latvijas iedzīvotāju. Otra populārākā dāvana ir kosmētikas preces (30%), savukārt trešajā vietā ierindojas dāvanu kartes (28%).

Tas, ko daļa aptaujāto iedzīvotāju iecerējuši dāvināt, atšķiras no tā, ko paši cer saņemt svētku vakarā. Lai gan 22% vislabprātāk dāvanā saņemtu ceļojumu, tikai 2% apsver šādas dāvanas pasniegšanu. Teju trešdaļa jeb 29% priecātos saņemt biļetes kāda pasākuma apmeklējumam, savukārt lielākā daļa jeb 39% svētku dāvanu izvēlētos paši, iztērējot dāvāto dāvanu karti.

Aptauja veikta 2017.gada oktobrī, sadarbībā ar «Snapshots», aptaujājot 700 respondentu visā Latvijā vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu