Arhibīskaps Vanags: Katrs var kļūt par ganu, kas ceļo uz Bētlemi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Katrs var kļūt par ganu, kas ceļo uz Bētlemi, Ziemassvētku novēlējumā saka Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) arhibīskaps Jānis Vanags.

Viņš skaidro, ka tas būs ceļojums uz svēto Kristus baznīcu.

Arhibīskaps uzsver, ka katrs var būt Ziemsvētku eņģelis, kurš vēstī tiem, kas mūsdienīgajā svētku kņadā paši nav pamanījuši patieso prieku, patieso mierinājumu - Kristus piedzimšanu.

Ziemsvētku vēstī pārsteidz tas, ka eņģeļi vēsta liels prieku visiem ļaudīm, norāda Vanags. Ne tikai tiem, kuri var bezrūpīgi pastaigāties pa Adventa tirdziņu un svētvakarā pie eglītes dalīt bērniem dāvanas, bet arī tiem, kuru sirds ne tuvu nav bezrūpīga, tiem, kurus neiepriecina piparkūkas, karstvīns un balts sniedziņš uz skujiņām, saka Vanags.

Viņš uzsver, ka Kristū katras slāpes rod veldzi un katras raizes - mierinājumu. Pat tam, kas ir nedziedināms, nelabojams un nenovēršams, Kristus dod izlīdzinājumu dzīvības svētlaimē pēc ļaunākās nāves.

Viņš mudina visus rast Kristus piedzimšanā patiesu prieku un mierinājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu