Izdota 100 populārāko Ziemassvētku dziesmu nošu grāmata (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pirmo reizi Latvijā vienā krāšņā un praktiskā nošu izdevumā apkopotas latviešu komponistu un pasaulē jau par klasiku kļuvušas Ziemassvētku dziesmas. Grāmatas sastādītāji rūpīgi izanalizēja, kas ir visvairāk pieprasītās dziesmas radiostacijās, koncertos, kā arī svinīgos pasākumos Ziemassvētku laikā, un izveidoja savdabīgu Top 100. Grāmatā atrodamas visas populārākās klasiskās dziesmas, sākot ar «Klusa nakts, svēta nakts» un beidzot ar «Zvaniņš skan» un «Jūs, bērniņi, nāciet».

Pirmo reizi nošu grāmatā vienkopus atradīsiet latviešu komponistu Raimonda Paula, Jāņa Lūsēna, Mārtiņa Brauna, Zigfrīda Muktupāvela, Valda Indrišonoka, Jāņa Ķirša, Aigara Grāvera, Vitas Siliņas, Ingus Ulmaņa, Āra Ziemeļa, Aigara Voitišķa, Ainara Virgas, Mārtiņa Freimaņa, Laura Reinika, Aivara Hermaņa un Igo rakstītās dziesmas, kuras itin bieži dzirdamas tieši Ziemassvētku laikā. Šīs dziesmas izpildījušas grupas «Knīpas un Knauķi», «Dzeguzīte», «Līvi», «bet bet», brāļi Ziemeļi, «Lādezers», «Jauns Mēness», kā arī solisti Igo, Niks Matvejevs, Zigfrīds Muktupāvels, Ieva Akuratere un daudzi, daudzi citi!

Nošu grāmatā atradīsiet notis, akordus un visu dziesmu tekstus, kas būs ļoti noderīgi, saņemot dāvanas pie Ziemassvētku eglītes.

Notis sastādījusi Juta Bērziņa, bet rediģējis mūziķis Normunds Kalniņš, kurš pašlaik strādā pie jauna nošu izdevuma, kurā plānots apkopot 50 grupas «Prāta vētra» populārākās dziesmas. Taču pirms tam izdevniecība «MicRec» plāno izdot maestro Raimonda Paula 100 populārāko dziesmu nošu izdevumu.

Jaunā nošu grāmata atrodama Jāņa Rozes, «Valters un Rapa» un citās grāmatnīcās, kā arī to iespējams pasūtīt MicRec mājaslapā.

micrec.lv

Grāmatas dizainu veidojis mākslinieks Guntars Ošenieks.

Grāmatnīcās šī grāmata pieejama gan atsevišķi, gan komplektā ar jauno CD izlasi «20 populāras Ziemassvētku dziesmas».

Foto: Publicitātes
Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu