Rīga piedalās starptautiskā Ziemassvētku tirdziņā Sanktpēterburgā (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas otrajā lielākajā pilsētā Sanktpēterburgā, pašā centrā, līdz 12.janvārim pilsētu sadraudzības ietvaros notiek starptautisks Ziemassvētku tirdziņš, kur viesi var uzzināt, kā sagaida Jauno gadu un Ziemassvētkus gan Rīgā un Latvijā, gan Krievijā, gan vēl 16 valstīs.

Rīga gadatirgū pārstāvēta ar atsevišķu mājiņu, kurā iespējams iegādāties dažādus suvenīrus, amatnieku izstrādājumus, saldumus, nogaršot karstvīnu un sautētus kāpostus, kā arī iepazīties ar tūrisma iespējām. Savu produkciju tirdziņā piedāvā uzņēmumi «Lāči», «Saldus gotiņa», «Kuršu zeme», «Rīgas dzintars», «Riga Soap manufacture», «City guide card», «Dimdiņi», «Spilva», «Laima» un «Grāvendāle», bet par atpūtas iespējām stāsta Rīgas Tūrisma attīstības biroja pārstāvji.

Pareizticīgo Ziemassvētku priekšvakarā, 6.janvārī, tirdziņā notiks Rīgas diena, kurā paredzēti dažādas aktivitātes, piedaloties dziesmu un deju kolektīvam «Līgo», tautas deju kolektīviem «Skabardzēni» un «Zalktis», kā arī orķestrim «Total bass band». Pasākumu gaitā gadatirgus dalībniekus un viesus uzrunās Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Maksims Tolstojs.

«Dalība šādā pasākumā ir lieliska iespēja reklamēt Rīgu kā pievilcīgu vietu Ziemassvētku svinēšanai un Jaunā gada sagaidīšanai. Tirdziņā iespējams uzzināt, ka Rīga tūristus no Sanktpēterburgas un citām vietām gaidīs ar daudziem patīkamiem pārsteigumiem – gan kultūras, gan izklaides, gan kulinārijas jomā,» norāda M.Tolstojs.

Šis Ziemassvētku tirdziņš tiek rīkots jau astoto gadu pēc kārtas un kļuvis par tradīciju. Tas ir viens no lielākajiem Ziemassvētku un Jaungada brīvdienu starptautiskajiem kultūras un labdarības pasākumiem Sanktpēterburgā.

Šis gadatirgus ir starptautisks, tāpēc viesi var uzzināt, kā sagaida Jauno gadu un Ziemassvētkus Austrijā, Armēnijā, Baltkrievijā, Lielbritānijā, Vācijā, Izraēlā, Indijā, Ķīnā, Korejā, Latvijā, Lietuvā, Slovākijā, ASV, Ukrainā, Čehijā, Šveicē un Zviedrijā. Katrai valstij un reģionam ir savs pārstāvniecības namiņš, kur viesi var iegādāties īpašas dāvanas un nogaršot nacionālos ēdienus. Katrs namiņš noformēts atbilstoši tās tautas tradīcijām un kolorītam, kuru tas pārstāv.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu