Ziemassvētku sērijas jaunāko pastmarku autors ir mākslinieks Aleksejs Naumovs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau 21. gadu pēc kārtas Latvijas Pasts (LP) izdevis pastmarkas un aploksni īpašajā Ziemassvētku sērijā – jauno pastmarku pirmās dienas zīmogošana paredzēta 27. novembrī pasta centrā «Sakta»; informē uzņēmuma pārstāve Gundega Vārpa.

Ziemassvētku patsmarku sērijas jaunāko pastmarku autors ir mākslinieks un Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs, un tās veidotas mierīgas Ziemassvētku ainavas noskaņās. Katrai no pastmarkām ir atšķirīga nominālvērtība un tirāža: 0,50 eiro vērtības pastmarka paredzēta vienkāršas B klases vēstules nosūtīšanai Latvijas teritorijā, un tās tirāža sasniedz 1 miljonu eksemplāru. Savukārt pastmarka ar 0,85 eiro nominālvērtību atbilst vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām uz jebkuru pasaules valsti ārpus Eiropas Savienības, un tā izdota 200 000 eksemplāru. Savukārt speciālās Ziemassvētku aploksnes tirāža ir 2000 eksemplāru.

No 29. novembra, iegādājoties kādu no šīm pastmarkām Latvijas Pasta namiņā Doma laukumā, bez maksas būs iespējams saņemt svētku pastkarti. Pasta namiņš Doma laukumā darbosies līdz 31.decembrim.

Ziemassvētku sērijas pastmarku izdošanu Latvijas Pasts sāka 1994.gadā, un līdz šim izdots vairāk nekā 50 Ziemassvētku pastmarku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu