Eiropieši aizraujas ar Ziemassvētku maltīšu gatavošanu mājās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ziemassvētkos teju divkārt pieaug to cilvēku skaits, kuriem ģimenē tiek gatavots svētku mielasts - no četriem cilvēkiem ikdienā līdz septiņiem svētkos, noskaidrots Samsung pētījumā. Likumsakarīgi - tāpēc pat 60% eiropiešu šajā laikā saskaras ar pārpildīta ledusskapja un pārtikas uzglabāšanas problēmu.

Šādā situācijā tiek meklēti dažādi risinājumi - vairāk nekā viena trešdaļa jeb 38% eiropiešu pārtiku glabā jebkur aukstumā (uz palodzes, virtuves pieliekamajā u.c.), 16% to izvieto uz virtuves darba virsmām, bet 11% - pa visu mājokli. Cepeškrāsnī pārtiku uzglabā 5% aptaujāto, pauž «Samsung Electronics Baltics» pētījums.

Pirmssvētku nedēļā pārtikas iegādei Eiropas

iedzīvotāji vidēji tērē 192 eiro, kas ir gandrīz par 70% vairāk, nekā ierasti tiek tērēts nedēļas laikā,

liecina Samsung aptauja. Puse atzīst, ka pērk vairāk, jo palielinās ēdāju skaits, bet divas trešdaļas jeb 69% - jo ziemas saulgriežus uzskata par īpašiem svētkiem.

Pētījums veikts Itālijā, Lielbritānijā, Vācijā, Polijā un Francijā, aptaujājot 1000 iedzīvotājus katrā valstī vecumā pēc 16 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu