Rīgas Centrāltirgū ieskandinās Ziemassvētkus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šodien no plkst.12 Rīgas Centrāltirgū notiks Ziemassvētku ieskandināšana, kuras laikā ikvienam apmeklētājam būs iespēja gan izgaršot, gan izbaudīt, gan arī pašam radīt svētkus.

No plkst.12 Centrāltirgū darbosies radošās darbnīcas. Rotājumu darbnīcā ikviens varēs izgatavot savu eglīšu rotājumu un izdekorēt eglīti sakņu paviljonā vai savās mājās. Piparkūku glazēšanas darbnīcā lieli un mazi varēs radīt savu piparkūku cilvēciņu.

Visiem tiem, kuri vēlēsies izgaršot svētkus, sakņu paviljonā būs iespēja apmeklēt Ventspils Tehnikuma jauno pavāru paraugdemonstrējumus, kuros tiks gatavots īsts Ziemassvētku vakara cienasts. Savukārt Nēģu laukumā būs iespēja sasildīties pie ugunskura, nobaudot Sniegbaltītes gatavotu karsto ābolu ziemas dzērienu.

Lai svētki tiktu arī kārtīgi ieskandināti, visa pasākuma laikā norisināsies dažādi muzikāli priekšnesumi. Par svētku muzikālo noskaņu sakņu paviljonā visa pasākuma laikā rūpēsies virtuozais ģitārists Rihards Lībietis. Ar populārām Ziemassvētku melodijām pieskandināt gaļas, sakņu un zivju paviljonus būs ieradies īsts Rūķu orķestris. Gaidāmi arī muzikāli Ziemassvētku pārsteigumi.

Tā kā Ziemassvētkos allaž tiek ceptas piparkūkas un bez tām nav iedomājams svētku mielasts, tad pasākuma aklajā degustācijā tirgus apmeklētāji varēs noteikt gardākās piparkūkas, ko iespējams nopirkt tepat, Rīgas Centrāltirgū.

Kopīgi tiks veidota arī Rīgas Centrāltirgus «Gardēžu kluba» recepšu siena, kuru papildināt ar savu Ziemassvētku mielasta recepti aicināts ikviens.

Pasākumu vadīs un par publikas iesaistīšanu rūpēsies pati Sniegbaltīte.

Visas aktivitātes būs bez maksas.

Tāpat šodien un rīt, 23.decembrī, Rīgas Centrāltirgū un Vidzemes tirgū notiks amatnieku un mājražotāju Ziemassvētku tirdziņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu