TOP 8 skaistākie Eiropas Ziemassvētku tirdziņi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Decembrim ik gadu raksturīgs iepirkšanās drudzis, ģimenes kopā sanākšana - svētki, un ir tikai viens notikums, kas ietver šo visu un svētku sajūtu rada jau novembrī - Ziemassvētku tirdziņš. Lai ļautu ielūkoties Eiropas svētku burvībā, viena no lielākajām tūrisma aģentūrām Latvijā «Latvia Tours» apkopojusi Eiropas skaistākos Ziemassvētku tirdziņus, kas vienaldzīgu neatstās nevienu.

 
Foto: Reuters/ScanPix

Francija, Strasbūra

Nekādi nav iespējams palaist garām nepārspējamo Ziemassvētku egli, kas paveras, kolīdz ienākat Ziemassvētku tirdziņa laukumā. Strasbūras tirdziņš ir īpaši ainavisks un atgādina pasakainu apsveikumu kartīti, turklāt piedāvā vairāk ēdienu un dzērienu, nekā vienā vakarā iespējams nobaudīt. Ielās virmo brīvdienu gars, un ceļš izgaismots neskaitāmām gaismiņu virtenēm. Ja vēlaties iepazīt Ziemassvētku tirdziņu vēsturi, Strasbūras tirdziņš ir pirmais un vecākais Eiropā, tas noticis jau tālajā 1570.gadā.

 
Helsinki
Helsinki Foto: AFP/LETA

Somija, Helsinki

Somija ir tā vieta, kuru bērnībā ikkatrs esam sapņojuši apmeklēt, jo tā ir īstenā Ziemassvētku vecīša (Santa Klausa) mājvieta, vismaz tā uzskata paši somi. Kamēr citiem Eiropas tirdziņiem decembrī nav paveicies ar sniegotiem kalniem, Helsinkus pārņem patiesa svētku noskaņa līdz ar brīdi, kad zemi pārklāj sniegs. Šeit, iespējams, jārēķinās ar nedaudz vēsāku svētku noskaņas izpēti, taču ar piemērotu apģērbu iespējams piedzīvot neaizmirstamus somu Ziemassvētkus pašā Ziemassvētku leģendas mājvietā.

 
Brēmene
Brēmene Foto: EPA/LETA

Vācija, Brēmene

Vēsturiskais novietojums, romantiskās Ziemassvētku gaismiņas un grezni izrotātas laivas rada īpašu Ziemassvētku noskaņu, kas ik gadus apbur arvien vairāk apmeklētāju. Vēzeras upes krastos ik dienu promenādē paveras jaunas durvis un atklāj īpašu pārsteigumu, pastaigu pārvēršot par iespēju izstaigāt adventes kalendāra eju pilnā cilvēka augumā. Tirgotavu plaukti ir piekrauti ar dažādiem gardumiem un našķiem. Grauzdētas mandeles, vafeles ar kanēli, piparkūkas, karstvīns. Šāda tirdziņu apmeklēšana uzbur īstus svētkus visai ģimenei.

Vecpilsētas centrs ap domes ēku un Rolanda statuju pārvēršas par iedvesmojošu Ziemassvētku tirdziņu ar 170 stendiem. Apsnigušajos tirgus namiņos pieejama plaša delikatešu un zivju izvēle. Gaisā virmo karstvīna, ceptu ābolu un kanēļa smarža, un ik uz soļa pavada klusas Ziemassvētku dziesmas un korāļi.

 
Nirnberga
Nirnberga Foto: EPA/LETA

Vācija, Nirnberga

Katrs Ziemassvētku tirdziņš ir interesants ar ko ļoti unikālu un raksturīgu konkrētajam reģionam. Nirnbergas Ziemassvētku tirdziņš ir nominēts kā viens no greznākajiem pasaulē, turklāt ir slavens ar savām Nirnbergas desiņām, piparkūkām un savdabīgām ēdamām figūriņām vīrieša formā, gatavotām no plūmēm. Šis tirdziņš tiek atklāts ik gadu piektdienā, pirms Pirmās adventes, un tiek pārraidīts televīzijā daudzviet pasaulē.

 
Stokholma
Stokholma Foto: Reuters/ScanPix

Zviedrija, Stokholma

Atšķirībā no tirdziņiem Francijā un Vācijā zviedru Ziemassvētku tirdziņš ir īpašs ar iespēju tajā atrast ļoti daudz dažādu delikatešu. Daži uzskata, ka ziemeļu valstis spēj piedāvāt visīstenāko Ziemassvētku sajūtu, taču par to iesakām pārliecināties pašiem! Šeit jūs gūsiet iespēju nobaudīt dažādus saldumus, kūpinātu gaļu, tostarp ziemeļbrieža un aļņa. Iemalkot karstu glogu, tradicionālo Ziemassvētku dzērienu ar mandelēm un rozīnēm, kā arī nogaršot dažādas delikateses un zivis.

 
Prāga
Prāga Foto: Reuters/ScanPix

Čehija, Prāga

Izvietots pašā pilsētas centrā, grezni rotājas Prāgas Ziemassvētku tirdziņš. Lai Prāgas apceļošana būtu interesantāka, daudzi mazāki tirdziņi izkaisīti pa visu pilsētu. Gaļas kalni, kas tiek pagatavoti jūsu acu priekšā, un uz iesma grauzdēts šķiņķis ir populāra vietējo iedzīvotāju izvēle. Svētku garšu varat smelties arī gardā karstvīna glāzē vai tradicionālajā čehu alū, tostarp «Budvar», «Staropramen» un «Urquell».

 
Austrija
Austrija Foto: Reuters/ScanPix

Austrija, Zalcburga

Zalcburgas Ziemassvētku tirdziņš ir fantastiska vieta, kurā pavadīt brīvdienas. Tirdziņš izkārtots pašā Hohenzalcburgas cietokšņa pakājē, un šī atrašanās vieta tirdziņam piešķir īpaši gleznainu ainavu ar skatu uz pilsētu. Ar gandrīz 100 tirgus namiņiem Zalcburgas svētku tirdziņš iemantojis atzinību to cilvēku vidū, kas Ziemassvētku iepirkšanos pārvērš gaumīgā piedzīvojumā. No ēdieniem un dzērieniem līdz tekstilizstrādājumiem un rotaļlietām - Zalcburgas Ziemassvētku tirdziņā ir it viss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Uz augšu