Lielākajai daļai Ziemassvētkos nākas sarūpēt vismaz septiņas dāvanas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Vairāk nekā pusei jeb 56% Latvijas iedzīvotāju svētkos jāsagādā vairāk par septiņām dāvanām, 33% svētkos plāno dāvināt četras līdz sešas dāvanas, bet vēl 10% respondentu jāsarūpē līdz trim dāvanām, liecina «Maxima Latvija» veiktā aptauja. Tikai 1% aptaujāto vispār neplāno gādāt dāvanas svētkiem.

Tāpat aptaujas liecina, ka 53% iedzīvotāju Ziemassvētku dāvanas sagādā jau decembra sākumā, 19% to steidz darīt pēdējā nedēļā pirms svētkiem, 17% to izdara novembrī, 3% - oktobrī, 1% - septembrī, bet 2% respondentu Ziemassvētku dāvanas sāk gādāt ļoti laicīgi - vismaz četrus mēnešus pirms svētkiem.

Tikai 3% iedzīvotāju dāvanu iegādi atliek uz pašu pēdējo brīdi un steidz tās meklēt pirmssvētku un svētku dienās, bet vēl 2% respondentu minēja, ka pērk dāvanas tad, kad esot nauda jeb visa gada garumā.

Teju 39% respondentu Ziemassvētku dāvanu iegādei plāno tērēt 91 un vairāk eiro, 25% - 41-60 eiro, 15% nolēmuši tam atvēlēt 61-90 eiro, tikpat daudz jeb 15% respondentu iecerējuši tērēt 21-40 eiro, bet tikai 6% dāvanām atvēlēs līdz 20 eiro.

Savukārt svētku mielastam paredzētās summas ir mazākas - 36% respondentu plāno tam atvēlēt 41-60 eiro, 28% - 21-40 eiro, 12% iedzīvotāju atvelēs 61-80 eiro, 16% aptaujāto svētku mielastam tērēs vairāk nekā 81 eiro, bet 8% plāno šim mērķim tērēt līdz 20 eiro.

Kā norādīja «Maxima Latvija» korporatīvo attiecību vadītājs Ivars Svilāns, pēdējās nedēļas laikā arvien vairāk iedzīvotāju novērtē iespēju izvēlēties Latvijas eglītes, kas audzētas Liepājas pusē. Arī šogad, tāpat kā pērn, populārākās ir 90 un 150 centimetru garās eglītes.

Veikalos iedzīvotāji var izvēlēties starp četru izmēru cirstajām eglītēm - no viena metra līdz divus metrus garām. Cirsto eglīšu cenas ir sākot no 8,89 eiro līdz 17,89 eiro par divu metru garu eglīti.

«Eglītes podiņos arvien vairāk izvēlas arī internetveikala «e-maxima.lv» klienti, kas novērtē iespēju, ka egle, kā arī pārējie iepirkumi tiek nogādāti līdz pat mājokļa durvīm,» atzina internetveikala vadītāja Sanita Bērziņa.

Aptauja par gatavošanos Ziemassvētkiem bija izvietota «Maxima Latvija» mājaslapā laikā no 7.decembra līdz 10.decembrim, un tajā kopumā piedalījās 4330 respondenti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu