No Pasta namiņa Doma laukumā varēs nosūtīt īpaši uzsildītas un smaržīgas pastkartes un dāvanas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Jau sestdien, 2016.gada 26.novembrī, Pirmās Adventes priekšvakarā, Ziemassvētku tirdziņā Doma laukumā sāks darboties arī tradicionālais Pasta namiņš. Šogad tas atšķirsies ar vizuālo izskatu un iespēju nosūtīt īpaši iesmaržinātas un uzsildītas pastkartes. No Pasta namiņa varēs nosūtīt arī vēstules, pakas un sīkpakas – sevišķi ērts šis pakalpojums pirmssvētku laikā būs Vecrīgas apkārtējo biroju darbiniekiem un iedzīvotājiem. Tā kā decembris ir noslogotākais mēnesis pasta iestādēm visā pasaulē, ir būtiski dāvanu un sveicienu nosūtīšanu neatlikt uz pēdējo brīdi.

Pasta namiņš Doma laukumā būs atvērts līdz 31.decembrim un strādās katru dienu no plkst.10 līdz 20, bet gada pēdējā dienā – no plkst.10 līdz 14. Nosūtot sūtījumus no Pasta namiņa, tos varēs apzīmogot ar īpašo Ziemassvētku zīmogu, bet, iegādājoties Latvijas Pasta jaunākās Ziemassvētku sērijas pastmarkas, dāvanā bez maksas būs iespēja saņemt īpašo svētku pastkarti. Sevišķi atraktīva būs Pasta namiņā piedāvātā iespēja jebkuru svētku pastkarti uzsildīt un iesmaržot ar īpašajām Ziemassvētku smaržām.

Tā kā decembrī sākas periods, kad, gatavojoties gada nogales svētkiem, pasta nozares uzņēmumi strādā ļoti intensīvi, jo sūtījumu apjoms pieaug vairākkārt, svarīgi nepiemirst savus svētku sveicienus nosūtīt savlaicīgi. Īpaši ērti izmantot Pasta namiņā pieejamos pakalpojumus būs Vecrīgas iemītniekiem un apkārtējos birojos strādājošajiem, kas varēs laikus nosūtīt svētku sveicienus gan vēstulēs un pastkartēs, gan dāvanu paciņās.

Tas attiecas arī uz vēstulēm Ziemassvētku vecītim, taču, lai sūtījums veiksmīgi sasniegtu adresātu, ir jāpārliecinās gan par adreses pareizību, gan arī par uzlīmēto pastmarku atbilstību konkrētās vēstules apmaksai.

Visas vēstules, kas adresētas Ziemassvētku vecītim, Latvijas Pasts nogādā Latvijas Ziemassvētku vecīša biroja pastkastītē. Savukārt, ja uz vēstules kā saņēmējs norādīts Santa Klauss vai Salatēvs, sūtījums sasniedz attiecīgi Somiju vai Krieviju. Lai vēstule nonāktu pareizajā pastkastītē, uz tās jānorāda precīza adrese un jāpievieno atbilstošas nominālvērtības pastmarkas.

Vienkāršu A klases vēstuli Ziemassvētku vecītim Latvijā iespējams nosūtīt, izmantojot pastmarku ar nominālvērtību € 0,57, Santa Klausam Somijā – ar nominālvērtību € 0,78, bet Salatēvam Krievijā – € 0,85.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu