Maģiski Ziemassvētku tirdziņi Eiropā: TOP 8

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Apmeklējiet kādu no šiem tirdziņiem, un jūs pārliecināsieties, ka tas ir lielisks veids, kā atrast īpašas svētku dāvanas, nogaršot vietējos ēdienus un klausīties Ziemassvētku korāļus, izbaudot apkārtējo vidi un mirdzošas svētku gaismiņas.

 
Foto: Publicitātes foto

Prāga, Čehija (26. novembris – 1. janvāris)

Prāga ir maģisks galamērķis, kuru ir vērts apmeklēt visa gada garumā, bet Ziemassvētku laikā šī pilsēta patiesi sasniedz sava krāšņuma augstāko punktu! Prāga ir labi piemērota tiem, kuriem patīk vēsture, arhitektūra un kultūra, kā arī iepirkšanās Ziemassvētku laikā. Ceļotājus, kas apmeklēs vecpilsētu un Vāclava laukumu, lutinās milzīgā svētku tirdziņa stendu, gardo ēdienu un vietējo amatnieku piedāvājuma klāsts. Nedēļas nogalē papilnam var izbaudīt svētku sajūtu Čehijas galvaspilsētā.

 
Foto: Publicitātes foto

Kopenhāgena, Dānija (19. novembris – 31. decembris)

Šo pilsētu raksturo sajūta, ko dāņi apraksta ar vārdu «hygge» – spēja izbaudīt dzīves prieku buķeti. Kopenhāgenā ir atrodami Ziemassvētku tirdziņi «Tivoli», kas ir īstā vieta, kur atpūsties un sajust svētkus. Ļaujieties gardā karstvīna «glögg» un tradicionālo pankūku «æbleskiver» aromātam un izbaudiet mājīgo noskaņu. Apmeklētāji var iegādāties sev ko jauku kādā no 50 tirdzniecības stendiem un rast prieku, aplūkojot brīnumaini izgaismoto ezeru. Pievērsiet uzmanību arī apkārtnē sastopamajiem ziemeļbriežiem.

 
Foto: Publicitātes foto

Nirnberga, Vācija (25. novembris – 24. decembris)

Nirnbergā tiek organizēts Ziemassvētku tirdziņš ar vissenāko vēsturi – tirgus pirmo reizi tā apmeklētājus iepriecināja jau 16. gadsimtā. Sajūtiet karstvīna, ceptu mandeļu un piparkūku aromātu un apskatiet šo skaisto, viduslaikos celto pilsētu, kur jūs atradīsiet vairāk nekā 180 tirgus stendu. Tirdziņā ir iespējams iegādāties tradicionālos Ziemassvētku rotājumus, piemēram, vietējo darinātos zelta folijas eņģelīšus vai mazas figūriņas «Zwetschgenmännle», kas ir veidotas no žāvētām plūmēm.

 
Foto: Publicitātes foto

Bāta, Apvienotā Karaliste (24. novembris – 11. decembris)

Lielbritānijā lielākais Ziemassvētku tirdziņš atrodas vēsturiskajā Bātas pilsētā, un tajā ir atrodami vairāk nekā 150 stendi. Šajā svētku tirdziņā vairāk nekā 75% preču ir darinājuši pilsētā un tās apkārtnē dzīvojošie amatnieki. Apmeklētājus šeit gaida neatkārtojama svētku noskaņa, jo godalgām bagātais Ziemassvētku tirdziņš pārvērš Bātas centru par paradīzi ikvienam, kam patīk iepirkties svētku laikā.

 
Foto: Publicitātes foto

Valkenburga, Nīderlande (18. novembris – 23. decembris)

Ja meklējat citādu Ziemassvētku iepirkšanās pieredzi, tad Valkenburgas alas ir īstā vieta! Lai radītu īpašu noskaņu, alas sienas, kas ir medus krāsā, tiek izgaismotas ar gaismiņām. Šogad šis tirdziņš būs lielāks nekā jebkad un tajā būs atrodami vairāk nekā 50 stendi, kuros varēs atrast dāvanas un visu svētkiem nepieciešamo. Velveta alā izvietotajā svētku tirdziņā var atrast ne tikai skaistus rotājumus – dodoties ekskursijā pa alu, ir iespējams apskatīt iespaidīgus sienu gleznojumus, skulptūras un unikālu 18. gadsimta kapelu.

 
Foto: Publicitātes foto

Ķelne, Vācija (21. novembris – 23. decembris)

Nav nekāds noslēpums, ka tieši Vācijā atrodams plašs Ziemassvētku tirdziņu piedāvājums. Šie tirdziņi ir vislabākā vieta, kur atrasties svētku laikā, ja jums garšo karstas desiņas, piparkūkas un karstvīns un patīk svētku noskaņa, kas tiek raksturota ar vārdu «Gemütlichkeit». Šajā Vācijas pilsētā tiek rīkoti 5 Ziemassvētku tirdziņi, un Ķelnes katedrāles tuvums tiem piešķir gotisku un pasakainu noskaņu. Lielākais no šiem tirdziņiem, «Cathedral X-mas Market», atrodas katedrāles laukumā. Pašā tirdziņa centrā atrodas 25 metrus augsta Ziemassvētku egle, un to izgaismo 50 000 LED gaismiņu, padarot egli par spožu orientieri Ķelnē svētku laikā.

 
Foto: Publicitātes foto

Budapešta, Ungārija (11. novembris – 1. janvāris)

Budapeštas slavenāko Ziemassvētku tirdziņu Vorosmartija laukumā atpazīstamu padara vairāk nekā 100 koka namiņi, kuros ir iespējams iegādāties vietējo amatnieku darinājumus un īpašus ēdienus. Šeit ir izvietoti arī ērti soliņi un galdi, kur apsēsties un izbaudīt gabaliņu «skursteņa kūkas», kas ir īpašs Ziemassvētku gardums Ungārijā. Katru dienā tirdziņā tiek rīkoti kora koncerti, folkloras grupu priekšnesumi, grāmatu lasījumi, Ziemassvētku vecīša aktivitātes bērniem un darbnīcas. Papildus mājīgajiem tirdziņiem Budapeštā svētku laikā kursē arī vairāki īpaši Ziemassvētku tramvaji. Katrs no tiem ir izrotāts ar vairāk nekā 35 000 gaismiņu.

 
Foto: Publicitātes foto

Vīne, Austrija (12. novembris – 24. decembris)

Vīnē ceļotāju izvēlei ir pieejami vismaz seši Ziemassvētku tirdziņi, tādēļ, ja jums nepietiks laika, lai izbaudītu tos visus, tad parūpējieties, lai Ziemassvētku tirgus, kas atrodas rātsnama priekšā, ir pirmais jūsu sarakstā. Šeit jūs varat sajusties kā pasakā, vērojot krāšņo arhitektūru un izbaudot cukurotas mandeles. Bērni savukārt varēs iemācīties cept Ziemassvētku cepumus vai liet sveces tam īpaši paredzētā darbnīcā rātsnamā. Dodoties uz šo pilsētu ziemā, vairāk laika varēsiet veltīt arī Vīnes izslavētās kafijas kultūras iepazīšanai un austriešu desertu nogaršošanai. Noteikti nogaršojiet štrūdeli, kā arī kūkas «Sachertorte» un «Linzer».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu