Klāt Otrā advente!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Turpinoties Ziemassvētku gaidīšanas laikam, svētdien, 4.decembrī, kristieši Latvijā un visā pasaulē atzīmēs Otro adventi.

2. svētdiena: Sagatavojiet Kungam ceļu!

Vecās un Jaunās derības pravietis Jānis Kristītājs aicina uz atgriešanos un grēku nožēlu. Viņš atklāj «svēto ceļu» – ceļu uz pestīšanu. Viņš ir Kristus priekšgājējs, kas pasludina jauno laikmetu, kad ļaunums vairs nepastāvēs un zeme būs piepildīta ar Dieva pazīšanu. Svētie Raksti aicina uz samierināšanos, izlīgšanu un atvērtību Svētā Gara darbībai.

Otrajā svētdienā domājam par dažādu lietu mainīšanu vai samierināšanos. Izlīgšanu ar tuvākajiem, piedošanu, palīdzēšanu...

Daudziem no mums advente ir laiks, kad klusām gaidām pienākam Ziemassvētkus. Četru svētdienu garumā mūsu mājās iemirdzas sveces liesmiņa, kurai simboliku varam piemeklēt katrs pēc savām izjūtām. Tas ir meklējumu sevī laiks. Dienas, kad esam kopā ar ģimeni, sev tuvajiem. Lai mierīgs šīs svētku gaidīšanas laiks!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu