8 padomi dāvanu iepirkšanās maratonā!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Svētku laikā šķiet, ka nauda pazūd līdz ar katru veikalā sperto soli. Aicinām iepazīties ar iepirkšanās padomiem un risinājumiem, kas gada gaidītāko svētku dāvanu iegādes procesu padarīs vienkāršāku, kontrolētāku un patīkamāku.

1. Saraksta burvība. Šim padomam jau ilgu laiku piemīt pievienotā vērtība, ko izmantot ne tikai dāvanu, bet arī ikdienas preču iegādē. Tik bieži, tikuši līdz preču plauktiem, aizmirstot par nepieciešamo, saredzam tikai to, kas acu priekšā glīti izkārtots. Lai arī to nevar attiecināt uz visiem gadījumiem, bieži vien spontānie pirkumi pēc laika rada vilšanos. Tāpēc jau šo nedēļas nogali velti nesteidzīgai saraksta sagatavošanai (ne tikai dāvanām, bet arī citiem svētku atribūtiem). Pēc tam atliks vien ar sarakstu, maksājumu karti un sevis noteikto budžetu doties komerciālā piedzīvojumā.

2. Aizņemies gudri. Ne mazums cilvēku ir saskārušies ar nepatīkamo atklāsmi, ka mēneša alga diemžēl nespēs nosegt visus svētku tēriņus. Šajā gadījumā pirmais solis būtu kritiski pārskatīt nepieciešamo lietu sarakstu - iespējams, no kaut kā tomēr var atteikties vai atrast citu alternatīvu.

3. Internets kā lielisks veikals. Bieži vien internetā tās pašas lielveikalā piedāvātās preces varam iegādāties par daudz zemākām cenām. Lai arī veikalu ķemmēšana ir izveidojusies gluži kā tradīcija pirmssvētku laikā, nebaidies šo paradumu pārtraukt. Vēl svarīgi - interneta veikali palīdz ietaupīt ne tikai naudu, bet arī laiku.

4. Internets kā iedvesma. Nu jau pagājis ievērojams laiks, kopš esam atzinuši pašu gatavotas dāvanas. Internetā atradīsi ne vienu vien ideju ikvienam cilvēkam savas ģimenes un draugu lokā. Dāvanu materiālus iegādājies bāzes tipa veikalos, kur vairumā iepirkti izejmateriāli par zemāku cenu var kalpot kā materiāls vairākām dāvanām.

5. Atalgo sevi un ģimeni ar skaistu piedzīvojumu. Pēc kārtīgas iepirkšanās tūres, kad vairākas stundas pavadītas telpās, būtiski ir «izvēdināt galvu» svaigā gaisā. Nododies distanču slēpošanai pa meža takām, snovošanai uz Latvijas kalniem vai ragaviņu vilkšanai turpat pie mājām.

6. Esi gatavs! Bieži vien saņemam negaidītu dāvanu no kaimiņa vai kolēģa un, steigā vēloties atdarīt ar to pašu, iegādājamies ko dārgāku, bet tai pašā laikā nevērtīgāku. Taču, krājumos turot kādu simbolisku, bet praktisku dāvanu, piemēram, saldumus vai karstos dzērienus ar skaistu krūzi, nekas nepārsteigs nesagatavotu. Un, ja tomēr kaimiņi tā arī neparādās, šīs dāvanas būs vienlīdz noderīgas pašu mājsaimniecībā.

7. Dāvanu savlaicīga iegāde. Šis, protams, nav unikāls šā gada atklājums, tomēr ir vērtīgi par to atgādināt. Laikus izplānoti pirkumi nekad nezaudēs savu vērtību, jo īpaši svētku trakumā, kad dažkārt ar svētkiem saistītām precēm ir uzcenojums. Tāpat, atstājot iepirkumus uz pēdējo brīdi, psiholoģiskais spiediens atrast dāvanu pēc iespējas ātrāk var likt iztērēt vairāk, nekā sākotnēji paredzēts.

8. Ir labi kopā būt. Ziemassvētku iepirkšanās tracī ir svarīgi nepazust aiz veikalu durvīm, jo kopā būt ir patiesi nozīmīga svētku dāvana. Pat paštaisīta koka figūriņa tās saņēmējam nozīmēs daudz vairāk nekā pie ādas somas piekārta cenu zīme, tādēļ ne velti aizvien vairāk ģimeņu pasniedz rokām darinātas dāvanas. Savukārt neskaitāmas labdarības programmas sniedz iespēju ikvienam padarīt pasauli labāku. Dāvanas – tas ir skaisti, taču kopīgi pavadīti un labiem darbiem piepildīti svētki pārspēj visu.

Raksts tapis sadarbībā ar DNB konsultantiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu