Lauris Valters un zīlītes ziemā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Dziedātājs, komponists Lauris Valters jau kopš bērnības rūpējies par putniem ziemā un, kad ārā valda liels sals, sniegs, pabaro mazos, spārnotos draugus, tajā skaitā arī zīlītes. Un tieši šajā ziemā Lauris nolēmis ierakstīt jauku Ziemassvētku noskaņu kompozīciju «Zīlīte». Dziesmas mūzikas autors ir Laura tēvs Egons Valters, kurš kompozīcijai izmantojis dzejnieka Laimoņa Vāczemnieka vārdus.

«Bērnībā pie vecvecākiem ziemās vienmēr uz palodzes putniem ik rītu atstājām kaut ko ēdamu un man bija prieks, ka bargajā ziemā varam spārnotajiem draugiem nedaudz palīdzēt. Arī šobrīd pie savas mājas ziemās veidojam nelielu vietu, kur putniem ieturēties. Šajā gadā sajutu, ka jāieskaņo tieši šī kompozīcija «Zīlīte». Manam tētim Egonam Valteram lieliski padodas ziemas noskaņu kompozīcijas, tās ir vieglas, gaišas un emocijām bagātīgas. Tādēļ es pēdējos gados vairākas no tām esmu ieskaņojis, piemēram, «Manā pasaulē», «Ziemassvētki manā ielā», kā arī «Baltā dvēsele», kuru iedziedāju kopā ar meiteņu kamerkori «Tonika»,» par dziesmu saka Valters.

Dziesmas producents ir Reinis Briģis, savukārt teksta video meistarojis Kristaps Selga.

13. decembrī Lauris Valters aicina doties uz skanīgu koncertu «Koka Rīgā» (Krāsotāju ielā 12) , plkst.19:30, kurā kopā ar pavadošo draugu sastāvu varēs dzirdēt gan jau Laura pieminētās dziesmas, gan vēl daudzas citas skaistas kompozīcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu