Gaismas parks Jūrmalā. Ieskaties foto!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jūrmalā atklās Latvijā lielāko Gaismas parku. Dzintaru mežaparka teritorija pārvērtīsies par pārsteigumiem bagātu vietu, kur iemirdzēsies īpaši Ziemassvētku tematikai veidoti dekori no 85 tūkstošiem LED gaismiņu.

Gaismas parka koncepciju veidojuši 2016. gada Lietuvas pilsētas Viļņas krāšņās Ziemassvētku egles autori – mākslinieki Jolanta Tūraite (Jolanta Tūraitė) un Dominiks Koncevičs (Dominykas Koncevičius) – un Latvijas iluminācijas eksperte jūrmalniece Jevgenija Verovska.

Dzintaru mežaparka 33,5 metrus augstajā skatu tornī iemirdzēsies no gaismas dekoriem veidotas sniegpārsliņas un sniega sanesumi kāpās. Sniegpārsliņas un sniega kupenas klās arī parka priežu zarus. Par unikālu gaismas dekoru – arku – pārtaps parka tiltiņš. Arka ir veidota jūras viļņa formā, tās veidošanā izmantotas LED gaismu virtenes kopumā 3,5 km garumā. Košās krāsas, mirdzuma efekts un neparastās formas sola pārsteiguma sajūtu – it kā atrastos zem milzīga mutuļojoša viļņa. Bērnu rotaļu laukumus un pārējo parka teritoriju «apdzīvos» Ziemassvētku rūķi un zaķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu