Kā Ziemassvētku dāvanai likt izcelties starp pārējām?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Dažiem Ziemassvētku dāvanu gādāšana gadu no gada ir pēdējā brīža rūpes, savukārt citiem tas ir meditatīvs process, kuram domas tiek veltītas krietnu laiku pirms pašiem svētkiem. Ja sevi pieskaiti pie otro cilvēku tipa, noteikti novērtē ne tikai sev īpaši pasniegtu dāvanu, bet par tādas sagādāšanu parūpējies arī pats.

Kā ar praktiskiem paņēmieniem Ziemassvētku dāvanu padarīt personīgāku tās saņēmējam, skaidro Samsung kopā ar «Cherry picking Deco» radošo direktori un svētku sajūtu mednieci Līvu Vīganti.

Dāvanas iesaiņojamo papīru radi pats

«Dažkārt par pašas dāvanas saturu svarīgāks ir tā iesaiņošanas veids,» ir pārliecināta L.Vīgante un šajos svētkos iesaka dāvanu iesaiņošanas papīru veidot pašiem. Uz melna papīra ar baltu flomāsteru var veidot dažādus svētku ornamentus vai uz kraftpapīra rakstīt krāsainus novēlējumus, spiest paštaisītu korķa zīmogu – variācijas ir plašas atkarībā no dāvanas saņēmēja gaumes un interesēm. Līva arī iesaka nemest ārā avīzes un krustvārdu mīklu izdevumus – tie, tāpat kā vecu grāmatu lapas, var sākt otro dzīvi dāvanas iesaiņojuma veidā.

Izplāno dāvanas pasniegšanas procesu

Līva, kuras ikdienas darbs ir saistīts arī ar svētku atmosfēras radīšanu, neslēpj, ka dāvanas pasniegšanas un saņemšanas process ir tas, kas dažkārt rada paliekošākas atmiņas un prieku nekā pati dāvana. Tāpēc, sekojot līdzi apdāvināšanas modes tendencēm, viņa iesaka padomāt par veidiem, kā saņēmējs savu dāvanu var «nopelnīt». «Tas var būt rēbuss, kas jāatmin, lai uzzinātu dāvanas atrašanās vietu, spēle, kurā uzvarot, var tikt pie tālākām norādēm, rituāls, kuru izpildot visi svētku viesi tiek apdāvināti,» dažus no piemēriem nosauc Līva.

Izvēlies iesaiņojumu, kas ļauj minēt dāvanas saturu

Tiem, kuri sevī nejūt radošo garu, bet dāvanu šogad vēlas pasniegt gan īpašā iesaiņojumā, gan veidā, Līva iesaka izmantot veikalā piedāvātās bezmaksas dāvanas saiņošanas iespējas. Tādās reizēs ierasti tiek izmantots dāvanai vai veikalam atbilstošas krāsas ietinamais papīrs, kas savukārt ļauj dāvanas pasniegšanas brīdi pārvērst par spēli, kurā visi min, kas tajā atrodas. Šāda bezmaksas dāvanas iesaiņošana, iegādājoties jebkuru ierīci vai aksesuāru, šajos svētkos tiek piedāvāta arī Samsung veikalā tirdzniecības centrā Rīga Plaza.

Pievieno kartīti kā ķirsi uz kūkas

«Dāvanu vēl personīgāku un īpašāku tās saņēmējam var padarīt pievienota paša uzmeistarota vārda vai vēlējuma kartīte,» saka Līva un tās veidošanai iesaka izmantot akvareļu krāsas, tintes pildspalvas, flomāsterus, spīdīgas uzlīmes un citus materiālus. Pieaugušajiem tā var būt atgriešanās bērnībā vai arī radoši pavadīts laiks kopā ar mazākajiem ģimenes locekļiem. Saskaņotākam koptēlam Līva aicina arī nebaidīties kartītē izmantot tos pašus krāsu motīvus vai ornamentus, kas atspoguļoti iesaiņojumā. Savukārt vārdu kartītes veidošanā var eksperimentēt ar kaligrāfiski veidotiem iniciāļiem.

Individuāls pieskāriens arī dāvanai

Līva savā pieredzē novērojusi, ka cilvēki nereti atmet ar roku dāvanu saiņošanas procesam, jo maldīgi uzskata, ka prieku spēs sagādāt tās saturs – īpaši tad, ja dāvana ir ļoti vērtīga. Šāda tendence spilgti bija novērojama pirms dažiem gadiem. Savukārt šajā sezonā uzsvars tiek likts uz to, ka jebkurai dāvanai neatkarīgi no tās vērtības ir jābūt ar individuālu pieskārienu. Tā, piemēram, iegādājoties viedtālruni vai citu tehnoloģiju ierīci, Samsung sava veikala apmeklētājiem tirdzniecības centrā Rīga Plaza dāvina iespēju uz tās iegravēt vēlējumu, jaunā īpašnieka vārdu, kādu mīļu foto vai, piemēram, sniegpārsliņu, kas katru reizi kalpos kā atgādinājums piezvanīt dāvinātājam. Šāds piegājiens sagādāto dāvanu padarīs ne tikai unikālu, bet arī vienā eksemplārā pieejamu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu