Skaistākie Igaunijas Ziemassvētku tirdziņi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Līdz ar adventi Ziemassvētku gaidīšanas laiks sācies arī Igaunijā. Patiesu svētku sajūtu iespējams izjust, apmeklējot tradicionālos Ziemassvētku tirdziņus, kuri, kā ik gadu, jau iekārtojušies Igaunijas lielāko pilsētu vecpilsētās. Tāpēc iesakām arī tev labākos Ziemassvētku tirdziņus, kurus šajā svētku gaidīšanas laikā apmeklēt tepat, kaimiņvalstī Igaunijā.

Tallinas Ziemassvētku gadatirgus ierīkots pašā vecpilsētas sirdī – pilsētas rātslaukumā. Turklāt šis tirdziņš atzīts arī par vienu no skaistākajiem un krāšņākajiem svētku gadatirgiem visā Eiropā! Ziemassvētku tirdziņa centrālais objekts ir Igaunijas galvenā Ziemassvētku egle, kuras tradīcijas sniedzas līdz 1441. gadam. Līdzās amatniekiem un tirgotājiem šeit iekārtota arī Ziemeļbriežu sēta, atrakcijas un karuseļi bērniem. Mazākos apmeklētājus priecēs arī Ziemassvētku vecītis, kurš ieradīsies savā ziemeļbriežu pajūgā. Tirdziņš apmeklējams jau kopš novembra vidus un apmeklētājus gaidīs līdz 6. janvārim.

Pašā Igaunijas centrā atrodas skaistā Paides pilsēta. No decembra sākuma arī Paides centrālajā laukumā darbojas grezns Ziemassvētku gadatirgus, kurā būs iespēja sagādāt Ziemassvētku dāvanas sev tuvajiem. Paide katru gadu piedāvā arī aizraujošu kultūras programmu – kopā ar ģimeni varēsiet gūt svētku sajūtu, piedaloties konfekšu turnīrā un koku dekorēšanas konkursā, un vērot koncertus un Elfu trupas izrādes.

Tallina
Tallina Foto: Publicitātes

9. decembrī tika atklāts arī Tartu Ziemassvētku gadatirgus. Arī šis pilsētas rātslaukumā ierīkotais gadatirgus tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem un skaistākajiem Ziemassvētku tirdziņiem, kurā pulcējas liels skaits amatnieku un par apmeklētāju labsajūtu rūpējas daudzie ēdinātāju stendi – gaisā virmo šokolādes un karstvīna smarža un vilina tradicionālie speķa pīrāgi un citi gardumi. Turklāt tieši Tartu ik gadu ir Igaunijas galvenā Ziemassvētku pilsēta, jo šeit iespējams baudīt visplašāko svētkiem veltīto kultūras un aktivitāšu programmu.

Tartu
Tartu Foto: Publicitātes

Vēsturiska pilsēta uz pašas Igaunijas austrumu robežas – Narva – ik gadu rīko savas Ziemas svinības, kur pulcējas vietējie amatnieki no visām trim Baltijas valstīm. Pašā pilsētas centrā rīkotajās svinībās iespējams ne tikai iegādāties amatniecības izstrādājumus, bet arī svētku noskaņās visai ģimenei pavadīt laiku, darbojoties tematiskajās darbnīcās. Ziemas svinības Narvā sāksies jau 9.decembrī.

Viljandi
Viljandi Foto: Publicitātes

Savukārt 16. un 17. decembrī Ziemassvētkus ieskandināt aicinās arī viduslaiku Hanzas pilsēta Viljandi. Šajās dienās pilsētas rātslaukumu piepildīs vietējās amatnieku ģildes «Bonifatius» amata meistari un tirgotāji. Papildus dāvanu un suvenīru iegādei būs iespēja arī pašiem darboties un izmēģināt roku kādā no darbnīcām. Kā jau Ziemassvētku gadatirgū pienākas, būs Ziemassvētku vilcieniņš, mini zoodārzs un daudzas citas atrakcijas. Kā arī, lai šajos svētkos saņemtu sen kāroto dāvanu, pasākuma ietvaros uzstādītajā polārajā pasta nodaļā varēs nosūtīt pastkarti pašam Ziemassvētku vecītim.

Vairāk par atpūtas iespējām Igaunijā - www.visitestonia.com/lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu