Trešā advente: iededzam sveci par prieku! Drīz jau Ziemassvētki...

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Turpinoties Ziemassvētku gaidīšanas laikam, svētdien, 17.decembrī, kristieši Latvijā un visā pasaulē atzīmēs Trešo adventi, kas nozīmē, ka nākamā svece jau sakritīs ar pašu Ziemassvētku laiku! Šīs svētdienas svece ir īpaša, jo simbolizē prieku, kas nav pārejošs.

Tradicionāli adventes laikā katru svētdienu tiek aizdedzināts pa vienai svecītei adventes vainagā. Aplis, ko veido vainags, kopš senseniem laikiem simbolizē mūžību un vienotību, vienlaikus tā gredzena formai simbolizējot uzticību Dievam.

Trešā svecīte, ko, pienākot Trešajai adventei, iededzam tās vainagā, ir ganiņu jeb prieka svece. Kristīgajā pasaulē tā norāda, ka vienīgais ilgstošais prieks uz zemes nāk caur Kristu. Visi citi prieki ir pārejoši. Prieks ir Svētā Gara klātbūtnes auglis. Prieks ir zīme, ka cilvēks apzinās savu piederību Dievam. Apustulis Pāvils un evaņģēlists Matejs aicina dzīvot garā un pacietībā. Rūpes un bailes aizsedz Dieva klātbūtni un liek cilvēkam dzīvot, paļaujoties tikai pašam uz sevi. Bet apziņa par Kunga tuvumu un cerība uz Viņa drīzo atnākšanu stiprina cilvēku sirdis.

Ar katru svētdienu vainags paliek gaišāks, atgādinot, ka Kristus dzimšanas laiks tuvojas.

Lai jums miera pilna svētdiena!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu