Ziemassvētku dāvanās visbiežāk sūta gardumus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ārzemēs dzīvojošajiem latviešiem Ziemamassvētku dāvanās visbiežāk sūta tādus Latvijas gardumus kā rupjmaizi, balzamu vai piparkūku mīklu. Arī Latvijā dzīvojošie no saviem mīļajiem ārzemēs visbiežāk saņem šo zemju našķus svētku galdam.

Tas secināms no datiem par 50 kravām, ko šonedēļ divos bezmaksas reisos no Latvijas uz Spāniju un Itāliju, kā arī no Spānijas un Itālijas uz Latviju nosūtīja salikto kravu pārvadājumu uzņēmums Terra Express.

No Latvijas uz Spāniju un Itāliju saviem radiem un draugiem dāvanās visbiežāk tiek sūtīti arī skābēti kāposti, pelēkie zirņi, «Laimas» šokolāde, zefīri, dzērvenes pūdercukurā, kā arī Latvijā ražots alus. Savukārt no šīm divām valstīm uz Latviju dāvanās tiek sūtīti tādi vietējie gardumi kā olīveļļa, šķiņķis, zivju konservi, garšvielas, kafija, šokolāde un citi saldumi, kā arī vīns.

Papildus ēdmaņām sūtījumos ir arī rokdarbi, brīnumsvecītes, žurnāli un nākamā gada kalendāri, ierāmētas fotogrāfijas, kā arī kosmētika, smaržas, apģērbi un apavi.

Šonedēļ Terra Express jau devīto gadu organizēja akciju, kuras laikā ārzemēs dzīvojošie latvieši savējiem uz Latviju vai no Latvijas uz ārzemēm varēja bez maksas sūtīt Ziemassvētku dāvanas. Analizējot sūtījumu saturu, iegūta šo statistika par to, ko svētkos visvairāk novērtē Latvijas piederīgie.

Dati rāda, ka dāvanas steidz sarūpēt sievietes: tieši daiļā dzimuma pārstāves visbiežāk tika norādītas kā paciņu sūtītājas un saņēmējas. Vidējā sūtītāja ir 28-35 gadu vecumā, kura ārzemēs dzīvo vai nu studiju, vai ģimenes dēļ, un audzina mazus bērnus. Tikai sešos gadījumos no 92 sūtītājs vai saņēmējs ir vīrietis.

Turklāt visaktīvāk dāvanas sūta mūsu tautieši, kuri dzīvo Boloņā, Milānā, Apūlijā, kā arī Barselonā, Valensijā un Madridē. Sūtījumu no Spānijas un Itālijas ir būtiski vairāk nekā uz šīm zemēm no Latvijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu