Kā interjerā uzburt Ziemassvētku pasaku bez eglītes? Viegli!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: City24/Homer.lv

Mazi bērni, dzīvnieki, visur sakritušas skujas, koku saudzēšanas vēlme vai nepatika pret mākslīgu tā atdarinājumu – argumenti, lai gada baltākajos svētkos atteiktos no eglītes, var būt dažādi. Tieši šādam gadījumam interjera un dizaina portāls Homer.lv ir sagatavojis idejas, kā mājās uzburt Ziemassvētku pasaku arī bez šīs klasiskās svētku saimnieces.

Kurš teicis, ka ar bumbām var rotāt tikai egli? Mūsdienās nav standartu, pareizu vai nepareizu variantu mājokļa izrotāšanai – galvenais, lai rezultāts saimniekiem sniedz svētku noskaņojumu. Nav pārsteigums, kādēļ sajūtu mednieces no «Cherry Picking» savulaik «uzspridzināja» Latvijas tirgu ar gaismas virtenēm, kas nu atrodamas, šķiet, jau katrā otrajā mājā. «Cherry Picking» atgādināja par iespēju ikdienišķo padarīt īpašu un radīt neaizmirstamas sajūtas, uzkarinot krāsainas bumbas pie aizkariem, apvijot ar tām mēbeles, izberot uz grīdas - tieši tik vienkārši. Ļaujies fantāzijai, uzticies intuīcijai – lai šajos svētkos viss ir bumbās!

Ja šis etaps jau ir noiets, ienes mājās dabas radīto skaistumu. Pēc tā pat nav jādodas uz veikalu – tā vietā pastaigājies pa mežu un salasi dažādas dabas veltes. Piemēram, apskati, cik lakoniska un reizē ģeniāla ideja Ziemassvētku galda dekoram ir traukā sabērti čiekuri - trāpīga detaļa gada ģimeniskākajiem svētkiem, kas neko nemaksā.

Foto: City24/Homer.lv

Ziemas laikā rodas dabiska vēlme pēc siltuma un dzīvas uguns liesmām. Ja nav iespējas ierīkot kamīnu, kas aukstajos ziemas vakaros radītu mājīgumu, tad piemeklēt svečturus, iedegt mājās svecītes un eļļas lampiņas var jebkurā brīdī. Ziemassvētku laikam īpaši iederīgi būs sniegbalti porcelāna svečturi, piemēram, ar tematiskiem eņģelīšiem.

Foto: City24/Homer.lv

Īstu brīnumu sajūtu mājās var radīt arī aizdegtas aromatizētas svecītes, kas kutina nāsis ar mandarīnu, kanēļa, krustnagliņu un egļu skuju smaržu. Zinātāji norāda, ka nozīme ir arī sveču krāsai. Piemēram, dzeltenas sveces atbrīvo mājokli no negatīvā, oranžas piesaista veiksmi, zaļas – naudu. Par svinīgām uzskata zelta un citas mirdzošas sveces. Estēti papildus iesaka izvēlēties četrkantīgās sveces, kas izdegot pārvēršas skaistās vaska mežģīnēs.

Svētku atmosfēru palīdzēs radīt arī jau iesaiņotas dāvanas. Saliktas redzamās vietās, tās atgādina, ka svētki tuvojas, un neviļus rada patīkamu satraukumu. Turklāt dāvaniņas var glabāt ne tikai zem eglītes - tās var uzticēt arī klasiskiem Ziemassvētku varoņiem, piemēram, rūķīšiem.

Foto: City24/Homer.lv

Šie mazie palīgi ar savu klātbūtni maina telpas kopējo noskaņojumu. Salavecis, kas rāpjas pa galda kāju, un ar papīra sniegpārsliņām izrotāts telpaugs skaidri parāda, ka šeit mājo svētki. Un vai esi pamanījis, cik spēcīgas asociācijas ar Ziemassvētkiem raisa sarkanas un zaļas krāsas salikums? Viss slēpjas detaļās!

Foto: City24/Homer.lv

Kā zināms, tradīcija rotāt mūžzaļu koku tika sākta vēl viduslaikos. Ja tomēr nevēlies atteikties no šā gadsimtiem senā Ziemassvētku simbola, izvēlies alternatīvu eglīti. Sašuj to no auduma, darini no koka bluķiem, uzzīmē uz sienas – un tava svētku pasaka var sākties!

Foto: City24/Homer.lv

Vairāk ideju Ziemassvētku noskaņas radīšanai mājās apskati interjera un dizaina portāla Homer.lv izveidotajā ideju grāmatā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu