10 pilsētas, uz kurām vērts aizceļot tieši Ziemassvētku laikā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Brigitte Tohm/Pexels

Kad runa ir par Ziemassvētku laiku, pilsētās visā pasaulē valda īpaša noskaņa. Protams, teju visur ir mirgojošas gaismiņas un izdekorēti koki, bet dažās vietās ir īpašas tradīcijas, kādas nav sastopamas nekur citur. Ja šajās Ziemassvētku brīvdienās esi nolēmis tikt pie zīmoga pasē, tad šīs pilsētas ir tās, ko ir vērts apmeklēt, ja runa ir par Ziemassvētku brīnumu. Sagatavojies karstvīnam, Ziemassvētku tirdziņiem un īpašam svētku garam, iesaka «popsugar.com».

Vīne, Austrija

Sasildies ar glāzi karstvīna, lasot par to, ko šī romantiskā pilsēta var piedāvāt ziemas brīvdienu laikā. Tirdziņi tiek atvērti, sākot ar novembra vidu, un tajos tu vari atrast visu, sākot ar svaigi lietām svecēm un beidzot ar pašgatavotām mājas čībām. Galvenās iepirkšanās ielas izvieto milzu ekrānus ar mirgojošām Ziemassvētku gaismiņām, tam pievienojas arī veikalu un viesnīcu fasādes. Vīnes zēnu koris, kas ir viens no pazīstamākajiem koriem pasaulē, ir gatavs dziedāt svētku klasiku.

Strasbūra, Francija

Bieži tiek dēvēta par «Ziemassvētku galvaspilsētu», pilsētas slavenais Ziemassvētku tirgus pastāvējis kopš 16. gadsimta. Viens no vecākajiem Eiropas tirgiem, piesaista aptuveni 2 miljonus apmeklētāju ik gadu. Viesi tiek lutināti ar saldumiem un virtuļiem, kamēr tie pērk oriģinālus rotājumus un pašdarinātas greznumlietiņas no simtiem tirgotāju. Vietējie un ciemiņi apbrīno milzīgo Ziemassvētku egli, kamēr pulcējas slidotavā, lai paslidotu kopā ar saviem mīļajiem. Netrūkst krāsainu dekorāciju, korāļu un prieka visapkārt.

Brige, Beļģija

Ja esi nolēmis Ziemassvētkus pavadīt Brigē, sagatavojies našķiem. Pilsēta ir slavena ar savu šokolādi, ziemas brīvdienu laikā piedāvājumi ir īpaši neatvairāmi. Sāc ar tasi karstas šokolādes Šokolādes namā un tad izmēģini Beļģijas šokolādi vecākajā pilsētas tirgū - Grote Markt. Pēc tam to visu «sadedzini» blakus esošajā slidotavā. Pilsētā ir arī skaisti svētku rotājumi un Ziemassvētku iepirkšanās iespējas.

Tallina, Igaunija

Joprojām tiek diskutēts, vai Tallinā tika uzslieta pirmā izrotātā Ziemassvētku eglīte, bet lai vai kā, pilsēta tiek uzposta brīvdienām jau vairāk nekā 500 gadus, kas nepārprotami liecina par tur valdošo Ziemassvētku noskaņu. Mūsdienās pilsētā norisinās ikgadējs konkurss par skaistāko Ziemassvētku eglīti, un konkursa uzvarētājs pēc tam tiek novietots Ziemassvētku tirgus centrā pilsētas rātslaukumā. Tirdziņā viesiem ir iespēja nopirkt vietējo gatavotās dāvanas un tradicionālos igauņu gardumus, piemēram, piparkūkas, putraimdesu, skābētos kāpostus.

Prāga, Čehija

Prāga ar savām krāšņajām mājām un iespaidīgajiem tiltiem, kā arī bruģētajām ielām, ir gleznaina jebkurā gadalaikā. Pielieciet klāt Ziemassvētku eglīti, mirgojošās svētku gaismiņas un apkaisiet to visu ar sniegu - Ziemassvētku pasaka gatava. Divi populārākie Ziemassvētku tirdziņi atrodas vien piecu minūšu attālumā viens no otra vēsturiskajā pilsētas centrā, kur apmeklētājiem ir iespēja tradicionālajās čehu būdās atrast jebko, no riekstu standziņām līdz karstvīnam.

Londona, Lielbritānija

Šajā gada laikā Londona nopietni «iededz uguņus». Mirguļojošās svētku dekorācijas ir visā pilsētā - Oksfordstrītā, Karnabī un Koventgārdenā. Pilsētā arī norisinās Ziemassvētku velotūre, kad trīs stundu braucienā pa pilsētu iespējams piestāt tirdziņos un citās interesantās vietās. Tāpat vietējie iedzīvotāji un pilsētas viesi var apmeklēt pop-up sniega būdas, īpašas svētku vakariņas, slidotavas un citus svētku laikam veltītus pasākumus.

Lapzeme, Somija

Kas svētku noskaņu varētu radīt vēl labāk kā Ziemassvētku vecīša ciema apmeklējums? Dodies uz polāro loku Lapzemē, kur sastapsi pašu vecīti. Pēc tam sasildies ar tasi karstas šokolādes un dodies jautrā izbraukumā pa sniegu ar ragavām vai suņu pajūgā. Lai vēl vairāk noķertu Ziemassvētku sajūtu, jūs pat varat apmeklēt ziemeļbriežu fermu.

Edinburga, Skotija

Edinburgā Ziemassvētki nav tikai vienas dienas svinības. Šajā burvīgajā Skotijas pilsētā svētku pasākumi norisinās veselas sešas nedēļas. Ielās darbojas Ziemassvētku tirdziņi, tiek ierīkotas slidotavas un visapkārt mirgo gaismiņas. Pilsēta paliek vai traka no svētku atrakciju un pasākumu pārbagātības, dažas no tām - kāpšana ledus sienā vai Ziemassvētku eglīšu labirints. Ja vēlies mierīgu un relaksējošu atpūtu - pilsētā notiek neskaitāmi šovi, piemēram, pasaulslavenais «La Clique Noel».

Cīrihe, Šveice

Šī burvīgā Alpu pilsētiņa kļūst par Ziemassvētku brīnumzemi jau vēlā novembrī, kad pilsētu ieskauj tūkstošiem gaismas virtenes un kanēļa smarža. Galvenā dzelzceļa stacija var lepoties ar aptuveni 15 metrus augstu eglīti, kas ir iecienīta Instagram lietotāju vidū. Svētku tirdziņi ar visādiem labumiem ir izkaisīti pa visu pilsētu no Operas nama līdz pat vecpilsētai. Iemalko karstvīnu, kamēr meklē dāvanas un dekorācijas, pēc tam iesakām sasildīties ar slaveno šveiciešu fondī.

Nirnberga, Vācija

Ja iepirkšanās ir tava mīļākā Ziemassvētku aktivitāte, Nirnberga ir kā radīta tev. Ļaudis no visas pasaules pulcējas slavenajā Nirnbergas Ziemassvētku tirdziņā. Kopš 17. gadsimta, kad tirdziņš tika atklāts, tas uztur tradīciju - visi 180 stendi ir izdekorēti ar vietējām eglītēm, un pilsēta nosaka, kāda veida preces tirdziņā var pārdot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu