Aizmirsti par pārsteigumiem un neuzdāvini vilšanos!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: rawpixel.com/Pexels

Vai atceries, kas bija labākā dāvana, ko esi saņēmis bērnībā? Kāda tā bija? Vai kaut kas, ko ļoti vēlējies, vai arī tas bija negaidīts pārsteigums? Kāda ir labākā dāvana, kuru esi saņēmis, būdams pieaudzis?

Varbūt ideālā dāvana bija dārglietas, nauda vai tomēr kaut kas nemateriāls, piemēram, biļetes uz mīļākās grupas koncertu vai sporta spēli? Katram ir dažāda izpratne par to, kas ir tiešām laba dāvana. Pārsteigumi ir patīkami, taču lielākā daļa, saņemot dāvanu, tomēr nevēlas būt «pārāk pārsteigti», vēsta «Psychology Today».

Vai tā ir ģimene, draugu kompānija vai pāris, katram ir savas Ziemassvētku dāvināšanas tradīcijas. Pastāv vairāki dāvināšanas «noteikumi», izvēloties īsto dāvanu, bet ne vienmēr šiem noteikumiem seko dāvanas saņēmējs.

Kāds varbūt vadās pēc principa – ja dāvana man pašam šķiet laba un vērtīga, tad tādās pašās domās būs arī tās saņēmējs. Taču tā tas gluži nav. Kamēr dāvinātājs uzskata, ka nažu komplekts būs tieši laikā, tikmēr dāvanas saņēmējs nodomās, ka viens, bet labas kvalitātes nazis (kas, iespējams, maksā tikpat, cik komplekts) ir daudz labāka dāvana.

Daži uzskata, ka vislabākās dāvanas ir materiālas lietas, bet dāvanas saņēmējs tikmēr labprātāk saņemtu piedāvājumu kopīgi doties makšķerēt vai apmeklēt kādu pasākumu.

Kāda jauna sieviete sūdzējusies savai draudzenei, ka draugs svētkos vienmēr dāvina ziedus, lai gan viņam esot bijis jāzina, ka viņa nav «puķu cilvēks». Kāda cita sieviete turpretī labprāt no mīļotā saņemtu ziedus. Kad viņa pajautājusi, kāpēc viņš nekad nepērk viņai puķes, atbildē saņēmusi: «Ziedi taču nomirst.»

Visbiežāk cilvēkus iepriecina dāvanas, kuru vērtība nemazinās to lietošanas laikā. Un vienmēr ir vērts padomāt, kas iepriecinātu otru, nevis, kas tev pašam varētu šķist vērtīgs un skaists.

Tikmēr dāvanu saņēmējiem vērts atcerēties, ka, pat saņemot ne to pašu labāko dāvanu pasaulē, ir vērts izteikt pateicību. Tāpat vērts padomāt, vai tiešām otram cilvēkam esat atklājuši savas patiesās dzīves vērtības. Izsakot vēlēšanos, vēlams būt godīgam pret sevi un otru. Kā arī neatbildēt vien ar daudznozīmīgu: «Es nezinu», «Pārsteidz mani» vai «Man patīk viss!»

Dažreiz pat vistuvākajiem cilvēkiem ir vajadzīga palīdzība īstās dāvanas atrašanā, tāpēc, ja tiešām vēlies apsveikt arī sev tuvu personu, nekautrējies vienkārši pajautāt: «Kas tevi no sirds iepriecinātu?»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Uz augšu