Noskaidroti TOP 3 iecienītākie Ziemassvētku ēdieni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Aptaujā par gatavošanas paradumiem noskaidroti iecienītākie Ziemassvētku ēdieni. TOP 3 ir štovēti kāposti, speķa pīrādziņi un gaļas cepetis, savukārt aiz pirmā trijnieka ierindojas pelēkie zirņi un tradicionālais svētku rasols.

Štovētus kāpostus par savu favorītu svētkos izvēlas 60,1% aptaujas respondentu, speķa pīrādziņus – 59,7%, bet gaļas cepeti – 59%. Pelēkos zirņus ar speķi gandrīz 50%, savukārt tradicionālo rasolu izvēlas pasniegt 38,1% aptaujāto. Kopumā aptaujas rezultāti parāda, ka Latvijā joprojām pieturamies pie tradicionālām un pārbaudītām vērtībām, izvēloties tādus svētku ēdienus, kuru pagatavošanai nepieciešamas vairāk nekā 30 minūtes.

Atbildot, kas ir svarīgākie kritēriji, pagatavojot maltīti, 65,3% respondentu ir atzīmējuši garšīgu un kvalitatīvu ēdienu. Lūdzot precizēt, kas tiek saprasts ar «garšīgs ēdiens», 60,1% respondentu atzīst, ka tas ir tāds ēdiens, ko ir vēlme ēst atkārtoti. Tikmēr 43,2% aptaujāto tas ir kvalitatīvs ēdiens. Savukārt 35,3% aptaujāto «garšīgs ēdiens» vispirms saistās ar ēdienam pievienotajām garšvielām, kas nav tikai sāls un pipari. 29,5% respondentu tas ir ēdiens, kas labi smaržo, bet 21,2% respondentu, raksturojot «garšīgu ēdienu», primāri pievērš uzmanību tā izskatam.

* «Forevers» interneta platformās (Facebook.com un Visidati.lv) veiktajā aptaujā piedalījās 353 respondenti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu