Slobodans Miloševičs šodien beigs savu aizstāvības runu .

LETA/RIA NOVOSTI
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Paredzams, ka pirmdien ap pl. 14 pēc Latvijas laika bijušais Dienvidslāvijas prezidents Slobodans Miloševičs, kurš apsūdzēts kara noziegumos, ANO starptautiskajā kara tribunālā Hāgā pabeigs savu aizstāvības runu.

Miloševičs, ieskaitot savas uzstāšanās ceturtdien un piektdien, jau patērējis savām runām deviņas stundas. Bijušā prezidenta juridiskais padomnieks Dragoslavs Ogņanovičs aģentūrai "RIA Novosti" apgalvoja, ka viņa klients esot noguris, taču labā formā. Bijušais Dienvidslāvijas diktators prāvā izceļas ar to, ka pastāvīgi velta nicinošas un apsūdzošas piezīmes tiesai. Tā viņš pārmeta tribunāla virsprokurorei Karlai del Pontei pierādījumu fabricēšanu un to, ka viņa nespējot tikt galā ar saviem pienākumiem. Pēc Miloševiča domām, tāpēc viņai esot jādemisionē. Miloševičs arī izteicies, ka noteikti uzdošot jautājumus lieciniekiem, lai "atmaskotu viņu melīgās liecības". Miloševiču apsūdz noziegumos pret cilvēci Horvātijā 1991.-1992.gadā, genocīdā Bosnijā 1992.-1995.gadā un noziegumos pret cilvēci Kosovā 1999.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu